Quantcast

Πέθανε ο θρυλικός Μίμης Παπαϊωάννου, αγαπημένος των Αεκτζήδων και όσων έτυχε να τον δουν να παίζει

Έφυγε ένας τεράστιος παίχτης από μια πολύ πιο αθώα εποχή του ποδοσφαίρου, βασικά

THE NEWSROOM

15 Μαρτίου 2023

Δύσκολη μέρα σήμερα για την ΑΕΚ. Ο μεγαλύτερος παίχτης της και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, Μίμης Παπαϊωάννου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, η υγεία του δεν ήταν σε καλή κατάσταση εδώ και πολύ καιρό:

«Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στα 81 του χρόνια. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας μας πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.»


Για τον ίδιο τον Παπαϊωάννου και την κληρονομιά του, όλα έχουν ειπωθεί εδώ και καιρό. Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε από ένα χωριό έξω από τη Βέροια και παραλίγο να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως είχε πει ο ίδιος:

«Στο δείπνο που έκανε η ΑΕΚ στην αποστολή της Ρεάλ, ήλθε ο Πούσκας και με γύρευε. Όταν πλησίασε στο τραπέζι μου, ίδρωσα. Τον κοιτούσα στα μάτια και δεν πίστευα ότι ο μεγάλος Φέρεντς Πούσκας μιλούσε σε μένα. Μου είπε ότι είμαι καλός παίκτης, ότι θα με πάρουν και μου έδωσε δύο συμβουλές. Η πρώτη να είμαι ήρεμος, να τρώω και να κοιμάμαι καλά. Η δεύτερη να μάθω να παίζω χωρίς την μπάλα. Από τότε είχαν οι άνθρωποι κατά νου το ποδόσφαιρο που παίζει τώρα, πενήντα χρόνια μετά, η Μπαρτσελόνα. Κίνηση χωρίς την μπάλα. Και σκέφτηκα εγώ ο πονηρός: Αν δεν την έχω εγώ την μπάλα, ποιος άλλος αξίζει να την έχει.»

Με την ΑΕΚ, Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Α΄ Εθνικής (1963, 1968, 1971, 1978, 1979), τρία κύπελλα Ελλάδας (1964, 1966, 1978) και βγήκε πρώτος σκόρερ το 1964 και το 1966. Ακόμη, ήταν προφανώς και πρόσωπο κλειδί στις δύο εντυπωσιακές ευρωπαϊκές πορείες της ομάδας, το 1968-69 στο κύπελλο Πρωταθλητριών και το 1976-77 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Μέχρι και τον ύμνο της ομάδας τραγούδησε, την πρώτη φορά και άλλη μία πολλά χρόνια μετά:

Δύσκολη μέρα για όλους τους ρομαντικούς με το ποδόσφαιρο, βασικά.

 

 

Best of internet