Quantcast

Αραβικό γλέντι στην πολυδιαφημισμένη Αργεντινή, boycott Qatar παθαίνει η μισή Ελλάδα

Ένας κουβάς με μπόλικο πετρέλαιο

THE NEWSROOM

22 Νοεμβρίου 2022

Μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού βρίσκεται η Αργεντινή του Λίονελ Μέσι, αφού η Αλμπισελέστε ηττήθηκε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ από το απόλυτο αουτσάιντερ του ομίλου, την Σαουδική Αραβία. Πλέον οι Αργεντίνοι, πρέπει να βρουν δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια με τις σαφώς δυσκολότερες Πολωνία και Μεξικό, ή τουλάχιστον να πάρουν 4 βαθμούς και να ελπίζουν σε ευνοϊκά αποτελέσματα.

Παίρνοντας το χειρότερο σενάριο ως πραγματικότητα, δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσοι Έλληνες θα προστεθούν σε αυτούς που ήδη μποϊκοτάρουν ή ισχυρίζονται πως μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ. Εξάλλου οι πιο πολλοί δηλώνουν πως το μοναδικό κίνητρο για να παρακολουθήσουν μουντιάλ χειμωνιάτικα και να αφήσουν την Σουπερλιγκάρα τους, είναι η Αργεντινή και πολύ περισσότερο το Last Dance του Μέσι.

 

Όλα άρχισαν ιδανικά, η Αργεντινή δεν χρειάστηκε περισσότερα από δέκα γκολ για να ανοίξει το σκορ, με τον «Pulga» να γράφει το 1-0 με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Κορέα και παράλληλα ιστορία, όντας ο πρώτος παίκτης της Αργεντινής που σκοράρει σε τέσσερα Μουντιάλ (το είχε κάνει σε τρία ο Μπατιστούτα). Συνολικά, έγινε ο πέμπτος που πετυχαίνει αυτή την επίδοση, μετά τους Πελέ, Ζέελερ, Κλόζε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο ισοφάρισε στα 7 γκολ σε Μουντιάλ.Το γρήγορο γκολ απέβαλε το οποιοδήποτε άγχος, το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε με την Αργεντινή σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή, αλλά το προβάδισμα έμεινε «εύθραστο» λόγω σηκωμένης σημαίας ή επέμβασης του VAR. Τρία ακυρωθέντα γκολ έγραψε το κοντέρ, το πρώτο με τον Μέσι στο 22′, το δεύτερο στον Λαουτάρο στο 28′ σε πολύ οριακή φάση όπως φάνηκε κι από το πλάνο του ημι-αυτόματου οφσάιντ, το τρίτο και πάλι ο στράικερ της Ίντερ από πολύ πιο εμφανή αντικανονική θέση.

Κάπως έτσι, αντί για 4-0 ή έστω ένα δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε την κατάσταση, το 1-0 έγινε κόμπος στον λαιμό των Αργεντινών, οι οποίοι είδαν το προβάδισμα να εξανεμίζεται και να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μόλις σε ένα πεντάλεπτο νωρίς στο β’ μέρος! Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ που δεν είχε τελική για ένα ημίχρονο, σόκαρε την Αλμπισελέστε σε δύο χρόνους. Ο Αλ Σεχρί σκόραρε με διαγώνιο τελείωμα προλαβαίνοντας τον αργό Οταμέντι για το 1-1 στο 48′ και πέντε λεπτά αργότερα, με ένα εκπληκτικό γκολ νίκησε τον Μαρτίνες στέλνοντας την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ με σουτ από το όριο της περιοχής.

Καμία ομάδα δεν είχε γυρίσει παιχνίδι Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή χάνοντας στην ανάπαυλα, από το 1930 και το ματς τίτλου κόντρα στην Ουρουγουάη! Η Σαουδική Αραβία, όμως, το πέτυχε, άντεξε στην πολιορκία με ήρωα Αλ Ογουαΐς ο οποίος είπε «όχι» σε προβολή εξ επαφής του Ταγλιαφίκο στο 63′ και στην κεφαλιά του Άλβαρες στο 101′, ενώ η άμυνά του τον έβγαλε ασπροπρόσωπο λίγο πριν τα 90′ σταματώντας σουτ του Μέσι πάνω στη γραμμή!
Aλλά…το αξίζατε ρε αλάνια!

Best of internet