Quantcast

Mε Ντόρσεϊ και Giannis Ελλάδα δεν χάνεις

Κοψοχόλιασμα αλλά τελικά νίκη για την Εθνική Ελλάδος

THE NEWSROOM

2 Σεπτεμβρίου 2022

Koψοχολιάσαμε, κινδυνεύσαμε, αλλά τελικά πήραμε την νίκη. Μια νίκη που μας καθιστά αυτόματα φαβορί του ομίλου και μας δίνει ψυχολογία για να συνεχίσουμε μέχρι τον τελικό στόχο. Η Εθνική Ελλάδος με πρωταγωνιστές του Τάιλερ Ντόρσεϊ που έκανε οτι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο και φυσικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που στα τελευταία δευτερόλεπτα έδειξε σε όλους γιατί θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, κέρδισε την Κροατία με 85-89 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

 Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολύ καλά διαστήματα, αλλά είχε και άσχημα χάρη στα οποία έχασε διαφορά 19 πόντων και έκανε το ματς ντέρμπι. Στα τελευταία δευτερόλεπτα με το αποτέλεσμα αμφίρροπο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με δύο κοψίματα και 5 πόντους χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα και σε μας πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας.

Παρόλο που η Εθνική έδειχνε πως πάει για περίπατο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κροάτες μείωσαν σε 73-77, όμως Αγραβάνης και Ντόρσεϊ πέτυχαν κρίσιμα καλάθια. Ο Σίμον έριξε τη διαφορά εκ νέου σε 82-84, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τάπα στον Ζούμπατς, ανάποδο κάρφωμα, νέα τάπα και «γκολ φάουλ» έκρινε το αποτέλεσμα.

Η Εθνική επικράτησε με 89-85 της Κροατίας στο πρώτο από τα εννέα παιχνίδια που θέλει να δώσει στο Εurobasket 2022, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει ρεκόρ καριέρας με μία επική εμφάνιση στο σκοράρισμα και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να διαβάζει όσα του έδινε η αντίπαλη άμυνα, να γεμίζει τη στατιστική του, να βγάζει τις μεγάλες φάσεις σε άμυνα κι επίθεση και να ενθουσιάζει το κοινό στο Μεντιολάνουμ Φόρουμ. Επόμενο ραντεβού, αύριο στις 22.00 με την Ιταλία!

Αλλά…αυτή είναι η Εθνική Ελλάδος!

Best of internet