Quantcast

1800 ώρες της περσινής βαρετής Μπιλμπάο είδε το ψυχάκι ο Μπιέλσα πριν αναλάβει προπονητής της

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό geek

THE NEWSROOM

21 Ιουνίου 2022

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό geek που λέγεται Μαρσέλο Μπιέλσα είναι η αιχμή του δόρατος ενός εκ των υποψηφίων προέδρου της Αθλέτικ Μπιλμπάο στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, ωστέ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Βάσκων. Ο αγαπημένος τρελός του ποδοσφαίρου εξήγησε για 70 λεπτά γιατί αποδέχτηκε την πρόταση του υποψήφιου προέδρου να αναλάβει τη δουλειά εφόσον αυτός εκλεγεί.

Η επιστροφή του στην Μπιλμπάο – εφόσον ο Ινιάκι Αρεσαμπαλέτα εκλεγεί πρόεδρος- θα είναι η πρώτη του δουλειά μετά την απόλυση από τη Λιντς Γιουνάιτεντ. Στο πλαίσιο λοιπόν της προεκλογικής εκστρατείας του Αρεσαμπαλέτα ο Μπιέλσα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο Αργεντινός προπονητής παραδέχεται ότι θα συμφωνήσει να επιστρέψει στην ηγεσία της ομάδας του βασκικού συλλόγου, όπως έκανε μεταξύ 2011 και 2013, αν ο υποψήφιος επικρατήσει στις εκλογές.

Ο πρώην κόουτς της Βελέθ και της Νιούλς Όλντ Μπόις αποκάλυψε ότι είδε «και τα 45 παιχνίδια» που έπαιξε η Μπιλμπάο την περασμένη σεζόν και μερικά από την ομάδα Νέων του συλλόγου. «Υπήρξαν συνολικά 90 παιχνίδια που αναλύθηκαν για να ληφθούν αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για τους 40 παίκτες», τους οποίους θα είχε αρχικά στη διάθεσή του μεταξύ των παικτών της πρώτης ομάδας, των δανεικών, των παικτών που μεταγράφηκαν με ρήτρες επαναγοράς και αθλητών που λύνουν το συμβόλαιό τους.

Η πρόταση του Αρεσαμπαλέτα είναι για διετές συμβόλαιο. Οι εκλογές θα γίνουν αυτήν την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 στο στάδιο Σαν Μαμές και θα είναι για την προεδρία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τη σεζόν 2021/2022, η Μπιλμπάο τερμάτισε όγδοη στη La Liga και έμεινε εκτός διεθνών διοργανώσεων. Σε σύνολο 38 αγώνων, κέρδισαν 14, 13 ισοπαλίες και 11 ήττες.

 

Aλλά..αυτός είναι ο Μαρσέλο Μπιέλσα!

Best of internet