Quantcast

Ρόνι Ο’Σάλιβαν: Ο πιο σκληρός Βρετανός ριόλης έγινε και επίσημα ο GOAT του Σνούκερ

O ήρωας των Eurosport περιπλανήσεων μας

THE NEWSROOM

3 Μαΐου 2022

Όσοι θυμάστε Εurosport ως ελεύθερο κανάλι στην τηλεόραση, που εξέπεμπε με εικόνα λες και έβλεπες μπλακ μέταλ συναυλία στο Μπέργκεν το 1992 και σας μύησε στην μαγεία του άλματος με σκι και στην μαγεία του σνούκερ, τότε ζήσατε γαμάτα παιδικά χρόνια. Όσοι βέβαια έχετε βάλει συνδρομητική της Nova και απολαμβάνετε σε hd ανάλυση αυτά τα αθλητικά επή, τότε συνεχίζετε και ζείτε γαμάτα χρόνια.

Κι αυτό γιατί παρακολουθώντας το πιο αρχοντικό, Βρετανικό ατομικό άθλημα που  λέγεται σνούκερ, θα έχετε την ευκαιρία να γίνεστε μάρτυρες αυτού του φαινομένου που λέγεται Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Ο ‘Ρόκετ’ όπως είναι το προσωνύμιο του,  θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών στο παιχνίδι, έχει θαυμαστές φανατικούς που ερεθίζονται με τη δεξιότητά του και μάλιστα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί ακόμα και στην ηλικία των 46.

Kι όπως συνηθίζεται σε τέτοιες goat περιπτώσεις, το μπακγκράουντ του και η ζωή του δεν μοιάζει σαν όλες τις άλλες. Ο Ο’ Σάλιβαν είδε τον πατέρα του, Ρόναλντ Τζον, να πηγαίνει φυλακή για το φόνο ενός οδηγού έξω από κλαμπ, ενώ ο ίδιος ήταν 17 ετών και μόλις είχε γίνει επαγγελματίας. Έπαιζε και για εκείνον, αφού του είχε πει ότι «όποτε σε βλέπω στην τηλεόραση, είναι σαν να με επισκέπτεσαι». Πέρασε περιόδους βαριάς κατάθλιψης, ενώ είχε προβλήματα και με ναρκωτικά.

Λόγω του απρόβλεπτου ταμπεραμέντου του και των απόψεων του, έχει ουκ ολίγες φορές επικριθεί από φορείς του αθλήματος και έχει βρεθεί στο στόχαστρο του αθλήματος. Έχει δεχθεί παρατηρήσεις από την ομοσπονδία του αθλήματος με αποτέλεσμα ο ίδιος να απειλεί ότι θα σταματήσει από το άθλημα. Όσον αφορά την δράση του έξω από το άθλημα, έχει δουλέψει ως σχολιαστής στο δίκτυο Εurosport, ενώ έχει συγγράψει μυθιστορήματα και αυτοβιογραφίες. Το 2016 του απονεμήθηκε το Τάγμα της Βρετανικής αυτοκρατορίας.

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν έγραψε ιστορία στο Σέφιλντ, καθώς επικράτησε 18-13 του Τζαντ Τραμπ στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του, ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Στίφεν Χέντρι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο κατά γενική ομολογία κορυφαίος παίκτης σνούκερ της ιστορίας, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στον τελικό, παίρνοντας από την πρώτη ημέρα ένα μεγάλο προβάδισμα με 12-5, το οποίο και κράτησε ουσιαστικά μέχρι το τέλος.

Με αυτή την κατάκτηση, ο «Πύραυλος» άφησε πίσω του και το τελευταίο επιχείρημα εναντίον του ως προς το αν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών, αφού ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Στίφεν Χέντρι, ενώ παράλληλα έφτασε τις 21 κατακτήσεις σε τουρνουά Majors (7 Παγκόσμια, 7 UK Championships και 7 Masters).

 

Αλλά…αυτός είναι ο τεράστιος Ρόνι!

Best of internet