Quantcast

ΕΧΥΣΕ δάκρυα χαράς ολή η Καρδίτσα, στην Α1 η αγαπημένη ομάδα Μπουρούση και Μπακάλη

Η πρώτη ομάδα της πόλης σε όλα τα αθλήματα που θα αγωνιστεί στην μεγαλύτερη κατηγορία

THE NEWSROOM

18 Απριλίου 2022

Μεθυσμένη πόλη -από τσίπρα και ρετσίνες- φαντάζει αυτή την στιγμή η Καρδίτσα, καθώς η μπασκετική ομάδα της ΑΣΚ Καρδίτσας όχι μόνο κατάφερε να προβιβαστεί στην Α1 Stoiximan Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά έγινε και η μοναδική ομάδα της πόλης σε οποιοδήποτε άθλημα που ανεβαίνει στην μεγαλύτερη κατηγορία και μάλιστα πετυχαίνοντας το με εντυπωσιακό τρόπο.

Το γεγονός αυτό εκτός από συγκίνηση και ερεθισμό στην βουβωνική χώρα που προκάλεσε σε όλη την πόλη, έκανε και δύο δικά μας παιδιά να λούζονται με το γλυκό νέκταρ της επιτυχίας που τους προσέφερε το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας. Κι αν ο Γιάννης Μπουρούσης ως επαγγελματίας μπορεί να δείχνει μια εγκράτεια στους πανηγυρισμούς του, φανταζόμαστε τον Βασίλη Μπακάλη να έχει βγει έτσι μόνος Ομόνοια και να κορνάρει ρυθμικά με το κασκόλ της ΑΣΑ σφηνωμένο στο παρμπρίζ.

Η νίκη της Καρδίτσας με 74-66 επί της Καβάλας το απόγευμα του Σαββάτου (16/4) σήμανε την ιστορική άνοδο της ομάδας στην Stoiximan Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήταν το απόλυτο φαβορί, το απέδειξε εντός παρκέ και έκανε ολόκληρη την πόλη να μιλάει για την ομάδα μπάσκετ που έκανε άπαντες περήφανους. Με πρωτοστάτη και κινητήριο μοχλό φυσικά τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Μπουρούσης που τη νέα σεζόν θα συνεχίσει στην ομάδα από διοικητικό πόστο και δεν θα ματώνει τα καλάθια όπως μόνο αυτός ξέρει, ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Κακλαμάνος πρόσθεσε 16 πόντους, ο Γράβας είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Βεργινης τελείωσε με 7 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Η Καρδίτσα έδειξε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πως ήταν η κορυφαία ομάδα (23-2 είναι το ρεκόρ της) και δεν απειλήθηκε από κανέναν, εκπληρώνοντας τα όνειρα των ανθρώπων τους, οι οποίοι θέλουν να δείξουν και στην μεγάλη κατηγορία πως η φετινή σεζόν δεν ήταν ένα απλό πυροτέχνημα, αλλά μια πυρηνική βόμβα που έρχεται να κατασπαράξει όποιον βρει στο διάβα του ακόμα και στα μεγάλα σαλόνια.

Αλλά…αυτή είναι η Καρδιτσάρα μας!

Best of internet