Quantcast

Ο Κύργιαρος δεν μάσησε και μίλησε ανοιχτά για την πάλη με τους δαίμονες του και την κατάθλιψη

Παράλληλα θέλει μέσα από το βίωμά του να βοηθήσει τον κόσμο που περνάει κάτι αντίστοιχο

THE NEWSROOM

2 Μαρτίου 2022

Μερικές φορές πίσω από τα χαμόγελα, τους πανηγυρισμούς, την ατόφια τρέλα που συνοδεύουν τους αθλητές, κρύβονται οι πιο μελαγχολικές και καταθλιπτικές προσωπικότητες. Άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν την φήμη, την υπερέκθεση στα μέσα και την υπερπροβολή τους, άνθρωποι που παρόλο την καλή τους οικονομική κατάσταση, πάσχουν από το σημαντικότερο αγαθό για αυτούς, την ψυχική ηρεμία.

Ο Νικ Κύργιος είναι ένας από αυτούς τους αθλητές και ανοίχτηκε για την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του, κατά την οποία κατανάλωνε αλκοόλ και ναρκωτικά, αυτοτραυματιζόταν και σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο 26χρονος τενίστας έγραψε γι’ αυτή την περίοδο, που ήταν πριν 3 χρόνια, εξηγώντας πως απομάκρυνε τους γύρω του, ένιωθε πολύ μόνος και δυσκολευόταν να σηκωθεί από το κρεβάτι του. Επιπλέον έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, ενώ είχε και αυτοκτονικές σκέψεις.

Αυτή η περίοδος ανήκει στο παρελθόν και πλέον ο Κύργιος μπορεί να μιλάει περήφανα για το πως ξεπέρασε την κατάθλιψη. Ωστόσο δεν έγραψε αυτό το κείμενο μόνο για τον εαυτό του, καθώς θέλει μέσα από το βίωμά του να βοηθήσει τον κόσμο που περνάει κάτι αντίστοιχο, προσφέροντας την άμεση βοήθειά του, μέσω της επικοινωνίας μαζί του.

Η δημοσίευση του Κύργιου:

“Αυτός ήμουν εδώ, 3 χρόνια πριν στο Australian Open. Οι περισσότεροι θα υπέθεταν πως ήμουν μια χαρά ψυχολογικά και πως απολάμβανα τη ζωή μου, αλλά εκείνη ήταν μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους μου. Αν κοιτάξετε προσεκτικά το δεξί μου χέρι, μπορείτε να δείτε τις πληγές που προκάλεσα στον εαυτό μου. Είχα αυτοκτονικές σκέψεις, κυριολεκτικά δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι, πόσω μάλλον να παίξω μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ήμουν μόνος μου, είχα κατάθλιψη, ήμουν αρνητικός, κατανάλωνα αλκοόλ, ναρκωτικά και έδιωχνα μακριά τους φίλους και την οικογένειά μου. Ένιωσα πως δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν και να εμπιστευτώ κανέναν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του να μην ανοίγομαι, να αρνούμαι τη στήριξη από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και απλά να πιέζω τον εαυτό μου σιγά-σιγά για να είμαι πιο θετικός. Ξέρω ότι η καθημερινή ζωή φαίνεται εξαντλητική, αδύνατη κάποιες φορές. Καταλαβαίνω πως μπορεί η σκέψη να ανοιχτείς να σε κάνει να νιώθεις αδυναμία ή φόβο. Αλλά όλα είναι εντάξει, δεν είσαι μόνος. Έχω περάσει εκείνες τις στιγμές που σου φαίνεται πως δεν θα έρθει ποτέ μια θετική έκβαση. Σε παρακαλώ, μην αισθάνεσαι μόνος. Αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν, τότε μίλα σε εμένα, είμαι εδώ. Είμαι περήφανος που έχω αλλάξει τον εαυτό μου και έχω αλλάξει τις απόψεις μου για όλα, δεν θεωρώ καμία στιγμή δεδομένη. Θέλω να μπορέσεις να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου και να χαμογελάσεις. Αυτή η ζωή είναι όμορφη.”

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Nικ είσαι ψυχάρα!

Best of internet