Quantcast

Εντωμεταξύ ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ τάιμινγκ βρήκε η ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρήσει Ρώσο Ιβάν για οπλοκατοχή

25 μήνες φυλάκιση με αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον Ιβάν Σαββίδη για την ένοπλη μπούκα στην Τούμπα

THE NEWSROOM

24 Φεβρουαρίου 2022

Στην σκιά των όσων λυπηρών για την ανθρωπότητα συμβαίνουν εν έτει 2022, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή φυλάκισης συνολικά 25 μηνών με τριετή αναστολή για την είσοδό του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον περίφημο αγώνα με την ΑΕΚ τέσσερα χρόνια πριν.

Για τον τότε αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ, επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέλευσης και παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων του ΠΑΟΚ για τρία έτη, και στους δύο κατηγορουμένους.

Εντωμεταξύ, μόνο ως τραγική ειρωνία θα μπορούσε να ερμηνευτεί το γεγονός πως οι πρώτες κυρώσεις σε Ρώσους” αξιωματούχους ανακοινώθηκαν από το ελληνικό δικαστήριο, όμως φυσικά αυτές οι κυρώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα τραγικά συμβαίνουν αυτή την ώρα στην Ουκρανία. Το τάιμινγκ παρόλα αυτά μας ρίχνει ενα ψιλοτρολάρισμα.

Να σημειώσουμε οτι καταπέλτης για τον Σαββίδη ήταν και τα λόγια της εισαγγελέα σχετικά με την άδεια οπλοφορίας του, τονίζοντας πως: «με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό, το να φέρει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Ο κατηγορούμενος λόγω της θέσης του αλλά και της υψηλής ασφαλείας που διαθέτει, δεν θα χρειαζόταν το όπλο ώστε να προστατευτεί».

Αλλά…αυτός είναι ο Ιβάν Σαββίδης!

Best of internet