Quantcast

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό της κλάψας και της Ορθοδοξίας

Aνώτερος ο Μέντβεντεφ του ομόδοξου αντιπάλου του

THE NEWSROOM

28 Ιανουαρίου 2022

Ένα βήμα πριν τον τελικό κι άλλο ένα βήμα πριν το όνειρο βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο Έλληνας πρωταθλητής αφού έκαμψε με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση του Γιάνικ Σίνερ, επικρατώντας του Ιταλού με 3-0 στον προημιτελικό του Τουρνουά, η μοίρα του έμελλε να διασταυρωθεί με τον κακό του δαίμονα Ντανίιλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά κι έτσι να μείνει για άλλη μια χρονιά εκτός διεκδίκησης Grand Slam.

Δυο μήνες μετά την επέμβασή του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, στον ημιτελικό του Australian Open, αλλά στο τέλος λύγισε. Μετά από 2.5 ώρες αγώνα, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ. Με 13 άσους, 39 winners και εξαιρετικό ποσοστό στο δεύτερο σερβίς, 79%, ο Ρώσος νίκησε με 7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον τέταρτο τελικό Grand Slam στην καριέρα του.

Σε έναν ημιτελικό όμως με 2 ορθόδοξους και ιδιαίτερα ατίθασους χαρακτήρες, δεν θα μπορούσε να μην κλέψει την παράσταση το εξωαγωνιστικό κόμματι. Για μία ακόμα φορά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ βγήκε εκτός εαυτού με τους διαιτητές στο Australian Open. Αυτή τη φορά, ο Ρώσος κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ του ημιτελικού με τον Tσιτσιπά ήταν έξαλλος με το γεγονός οτι ο Στέφανος έπαιρνε οδηγίες από τον πατέρα του και είπε να τα κάνει όλα ταναπού.

Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκε έντονα για coaching του Απόστολου Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια του αγώνα κάτι που φυσικά απαγορεύεται και βγήκε εκτός εαυτού. “Ο πατέρας του του μιλάει σε κάθε πόντο. Είσαι ηλίθιος; Όταν σου μιλάω, θα με κοιτάς. Απάντα μου. Ο πατέρας του, του μιλάει σε κάθε πόντο. Eίσαι τρελός; Πώς γίνεται να είσαι τόσο κακός” ακούστηκε να λέει μεταξύ άλλων ο Ρώσος στον διαιτητή, με τη λογομαχία μεταξύ τους να είναι πάρα πολύ έντονη.

Αλλά…έτσι διδάσκεται ο ορθόδοξος πολιτισμός στα κόρτ!

Best of internet