Quantcast

Πιο ναυλωμένος από ποτέ γύρισε στα παρκέ του NBA ο παιχταράς Κλέι Τόμπσον

940 μέρες μετά και το μάτι συνεχίζει να γυαλίζει

THE NEWSROOM

10 Ιανουαρίου 2022

Το πόσο άτυχος έχει σταθεί στην καριέρα του ο Κλέι Τόμπσον, νομίζουμε πως είναι περιττό να το αναφέρουμε. Το γεγονός οτι είχε να πατήσει παρκέ για να παίξει επίσημο αγώνα κάτι λιγότερο από 1000 μέρες, είναι ένας καλός λόγος για να του απονεμηθεί όσκαρ ατυχίας και ένας ακόμη καλύτερος λόγος για ένα παρηγορητικό πατ πατ στην πλάτη.

Κι όμως ο παιχταράς των Golden State Warriors και τρείς φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε, έσφιξε τα δόντια και αποφάσισε πως oτι δεν τον σκοτώνει τον κάνει πιο δυνατό. Οι Splash Brothers ξανάσμιξαν, ο Κλέι Τόμπσον έπαιξε σαν να μην έλειψε 940 ημέρες, ο Στεφ Κάρι απόλαυσε την βραδιά και οι Γουόριορς επικράτησαν των Καβαλίερς με 96-82 για να πατήσουν στην κορυφή του NBA με 30 νίκες σε 39 αγώνες.

Ο 33χρονος περιφερειακός πάτησε παρκέ για πρώτη φορά μετά από τον Ιούνιο του 2019 και τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/1) βοήθησε τους Γουόριορς να νικήσουν με 96-82 τους Καβαλίερς στο Chase Center που θύμιζε την παλιά, καλή Oracle Arena! Τα πάντα κινήθηκαν γύρω από αυτόν. Ήταν η βραδιά του. Η μεγάλη επιστροφή για τους Γκόλντεν Στείτ Ουόριορς επισκίασε τα πάντα. Και όσοι βρέθηκαν στο Chase Center, τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα μπορούν να λένε ότι αντίκρισαν τη συγγραφή μπασκετικής ιστορίας!

Ο Τόμπσον βρέθηκε στην αρχική πεντάδα, ήταν ο τελευταίος που πάτησε στο παρκέ, μέσα σε εκκωφαντική φασαρία και ώθησε τους Ουόριορς (30-9) στη νίκη απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς (22-18) με σκορ 96-82. Mε 3/8 τρίποντα, 4/14 δίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ και 2 λάθη, αλλά και μία φάση που αναμένεται να είναι στο Νο1 του Top-10 του ΝΒΑ, με ένα κάρφωμα απέναντι σε δύο παίκτες των Καβαλίερς!

Aλλά…αυτός είναι ο παιχταράς Κλέι Τόμπσον!

 

Best of internet