Quantcast

Eφιάλτες βλέπει ακόμα ο Σβεντ με τον τελικό του 2012, θα θελε να’χε κάνει save και να ξανάπαιζαν

Δεν χωνεύεται εύκολα το πεταχτάρι του βαρκάρη

THE NEWSROOM

9 Δεκεμβρίου 2021

Οκ, είναι απολύτως κατανοητό. Εκείνο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε. Ήταν τέτοια η διαφορά που είχε χτίσει η ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό, ήταν τόσο τρομακτικό το ρόστερ της Ρώσικης Αρκούδας, που δεν σου άφηνε και πολλά περιθώρια να ονειρευτείς κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή ήττα. 

Κι όμως. Ο Ολυμπιακός σε μια από τις συγκλονιστικότερες ανατροπές όλων των εποχών στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, κατάφερε το ακατόρθωτο και με ένα από τα συνηθισμένα πεταχτάρια του Γιώργου Πρίντεζη έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Μάλιστα ένα χρόνο μέτα κατέκτησε και πάλι το τρόπαιο ΚΑΙ πάλι με συγκλονιστική ανατροπή, κόντρα στην Ρεάλ.

Ο Άλεξ Σβεντ θυμήθηκε τον τελικό της EuroLeague του 2012, όταν ο Ολυμπιακός επικρατούσε με 62-61 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Πόλης, μιας και ο βετεράνος γκαρντ ήταν μέλος εκείνης της υπερηχητικής ομάδας (ρεκόρ 19-2) της ΤΣΣΚΑ, υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας και μίλησε για εκείνη την εφιαλτική νύχτα σε ιστοσελίδα της Euroleague.

«Ήταν ένα πραγματικά πολύ καλό σουτ», σχολίασε αρχικά ο Ρώσος σούπερ σταρ αναφορικά με το νικητήριο «πεταχτάρι» που σημείωσε ο Γιώργος Πρίντεζης για το 62-61. Μιλώντας για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, ο 33χρονος πλέον αλλά τότε 24χρονος γκαρντ εξήγησε πως «είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα και πιστεύω πως αν παίζαμε 3-4 φορές ακόμη με τον Ολυμπιακό, θα τους νικούσαμε όλες. Αλλά είναι Final 4 κι εκεί έχεις μόνο ένα παιχνίδι».

Aλλά…αυτός είναι ο Αλεξέι Σβέντ!

Best of internet