Quantcast

Mε την 7η χρυσή μπάλα του GOAT Mέσι θα επιστρέψει στο Παρίσι η οικογένεια Φλωρινιώτη

Νικητής στην μάχη με τον Λεβαντόφσκι ο Αργεντίνος Κουτσιανικούλης

THE NEWSROOM

30 Νοεμβρίου 2021

«Δεν ξέρω πόσα χρόνια μου έμειναν στη μπάλα, αλλά ελπίζω να είναι πολλά γιατί διασκεδάζω πάρα πολύ» τόνισε ο κορυφαίος των κορυφαίων κατά την απονομή της 7ης Χρυσής Μπάλας στην καριέρα του. Και ναι, ο Λίονελ Μέσι αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ο μεγάλος νικητής του επίσημου αυτού θεσμού, αποδεικνύοντας για ποιον λόγο θεωρείται από τον περισσότερο κόσμο ο GOAT του αθλήματος.

Ο Αργεντινός σταρ έστειλε την Αργεντινή στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής και λίγους μήνες αργότερα πήρε την έβδομη Χρυσή Μπάλα. Ο Μέσι άφησε πίσω του τον κορυφαίο επιθετικό της χρονιάς, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κι έγραψε ιστορία με το νέο βραβείο. Είναι ο κορυφαίος παίκτης της γενιάς τους και το κατόρθωμα αυτό δύσκολα θα το πλησιάσει άλλος ποδοσφαιριστής στο μέλλον.

Ο Μέσι αναδείχτηκε πρώτος με 613 ψήφους, ο Λεβαντόφσκι δεύτερος με 580, ο Ζορζίνιο με 460, ο Μπενζεμά με 239 και ο Καντέ με 186.
Τις προηγούμενες φορές που κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα ήταν τα έτη 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019. Η οικογένεια του Λιονέλ Μέσι το πανηγύρισε δεόντως, με τα παιδιά του να… χοροπηδάνε από τη χαρά τους και την Αντονέλα να χειροκροτά, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Για την ιστορία στο  νούμερο 10 ήταν ο Κέρβερος της Ιταλικής εστίας στο EURO, Τζίτζι Ντοναρούμα, στο 9 ο Κιλιάν Εμπαπέ, στο 8 ο Ντε Μπρόινε, στο 7 ο Μοχάμεντ Σαλάχ, στο 6 παρακαλώ πάρα πολύ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στο 5 ο Ενγκολό Καντέ, στο 4 ο Καρίμ Μπενζεμά, στο 3 ο Ζορζίνιο, στο 2 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και φυσικά  στο 1 ο Λιονέλ Μέσι.

Με αυτά τα στρασάκια μας μαθαίνει το τόπι!

 

Best of internet