Quantcast

Σημαία ήλιο Argentino στο Μαρακανά, έσπασε την κατάρα ο Μέσι και σήκωσε την κούπα

Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια

THE NEWSROOM

11 Ιουλίου 2021

‘Hταν δίκαιο και έγινε πράξη. Αυτός ο παίχτης που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο παίχτης που έχει κάνει το άθλημα ομορφότερ0 και έχει δώσει νόημα στις Κυριακές, τις Τρίτες και τις Τετάρτες στο φιλοθεάμον κοινό οικουμενικά, πρόσθεσε στην συλλόγη του μία κούπα που του έλειπε και που την ζητούσε απεγνωσμένα.

Ο Λίονελ Μέσι και η παρέα του κατέκτησαν την πολυπόθητη κούπα του Κόπα Αμέρικα, νικώντας την Βραζιλία με 1-0 και μάλιστα στην χώρα της, στο θρυλικό γήπεδο του Μαρακανά. Λες και ήταν γραφτό δηλαδή, όχι μόνο να σπάσει την κατάρρα μετά τους 2 χαμένους τελικούς με Χιλή στο Κόπα Άμερικα και την Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ, αλλά να το πετύχει στην μέκκα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σαν κλασσικό ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής, οι δύο ομάδες φρόντισαν να ξεκινήσουν με μπόλικο «ξύλο» το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Φρεντ μάλιστα να κιτρινίζεται μόλις στο 3’! Στο 7’ ο Νεϊμάρ φρόντισε να δείξει για ακόμα μια φορά την κλάση του με μια μαγική ενέργεια, ενώ τα σκληρά φάουλ συνέχισαν να είναι στο προσκήνιο.

Στην πρώτη φάση του ματς, ο Ντε Πολ έβγαλε τρομερή μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Λόντι έκανε «τσαφ» και ο Ντι Μαρία με όμορφο κοντρόλ και ακόμα καλύτερο τελείωμα, κρέμασε τον Έντερσον για το 1-0 στο 22’!

Από εκεί και μετά η Αργεντινή κράτησε την κατοχή και απείλησε με ένα σουτ του Μέσι, όμως η Βραζιλία ήταν πιο επικίνδυνη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάτι ουσιώδες. Οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου συνεχίστηκαν, ενώ και οι δύο με κάθε ευκαιρία φρόντιζαν να ρίχνουν μερικές ψιλές στους αντιπάλους τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκριμένα στο 52′, ο Ριτσάρλισον βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ο επόπτης σωστά όπως φάνηκε και από το replay, ακύρωσε το γκολ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνες έβγαλε τρομερό σουτ του Ριτσάρλισον, ενώ στη συνέχεια το ματς έγινε κανονικό ροντέο με αμέτρητες κάρτες, σκληρά μαρκαρίσματα και… ξύλο. Οι προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα και αυτόματα έριξαν τον ρυθμό και άναψαν τα αίματα.

Αφού σταμάτησαν οι τσακωμοί, στο 87′ η Βραζιλία έχασε μοναδική και την τελευταία ευκαιρία της για να ισοφαρίσει. Ο Γκάμπι σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Μαρτίνες ήταν και πάλι εκεί! Το επόμενο λεπτό ο Μέσι βρέθηκε μπροστά στο τέρμα, όμως αν και ολομόναχος έχασε την συγκέντρωσή του και δεν κατάφερε να γράψει τον όνομά του στον πίνακα των σκόρερς!

Ο χρόνος κυλούσε, η Βραζιλία απειλούσε, ο Νευμάρ έτρωγε το ξύλο της ζωής του και στο μυαλό των Αργεντίνων μόνο ένα πράγμα στριφογυρνούσε. Να ακούσουν το τελικό σφύριγμα και να τρέξουν όλοι στην αγκαλιά του αρχήγου τους, Λίονελ Μέσι. Όπερ και εγένετο. Η Αργεντινή πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής κι ένας λαός σε έκσταση!

Το άξιζες ρε GOAT!

Best of internet