Quantcast

Αυτή η φωτό του Γιόκιτς από τα νιάτα του, αποδεικνύει ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε MVP στο NBA (μάλλον)

H εκδίκηση του χοντρού

THE NEWSROOM

9 Ιουνίου 2021

Η εκδίκηση του χοντρού. ‘Η για να το πούμε κομψότερα, η επανάσταση του ευτραφή μπουλούκου κόντρα σε ένα άθλημα και μια λίγκα που δεν επιβιώνουν εύκολα οι μη γυμναστηριακοί σιξπακάδες. Ο Νίκολα Γιόκιτς μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των gym freaks που συνηθίζουμε να βλέπουμε στα τερέν του μαγικού κόσμου, αλλά έχει την δυνατότητα να μαγεύει αυτό τον κόσμο με το αστείρευτο του ταλέντο.

Ο Σέρβος σέντερ κάνοντας εντυπωσιακή χρονιά με την ομάδα του τους Ντένβερ, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τριτή θέση της κανονικής σεζόν και αυτή την στιγμή που μιλάμε να βρίσκεται στα ημιτελικά των play off της δυτικής περιφέρειας, με στόχο φυσικά τους τελικούς της περιφέρειας και γιατί όχι το πολυπόθητο δαχτυλίδι.

Ο Νίκολα Γιόκιτς αναδείχθηκε τελικά ο πολυτιμότερος παίχτης του NBA και διαδέχθηκε τον δύο συνεχόμενες φορές MVP κανονικής περιόδου Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κάρι και Εμπίντ ήταν οι φιναλίστ με τον Σέρβο σέντερ των Ντένβερ Νάγγετς. Σε ευρωπαϊκά χέρια έμεινε επομένως το βραβείο του MVP και φέτος, κάνοντας τους Αμερικάνους να αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος και τους ‘παίρνουν τις δουλειές’ οι Ευρωπαίοι.

Συγκεκριμένα μετά τους Στιβ Νας (2005-06) και Ντιρκ Νοβίτσκι (2006-07) έγινε ο επόμενος international παίκτης μαζί με τον Έλληνα σούπερ σταρ που κατακτούν σερί MVP βραβεία στο ΝΒΑ και ο 6ος στο σύνολο. Είχαν προηγηθεί οι Αντετοκούνμπο, Ολάζουον, Νας, Ντάνκαν και Νοβίτσκι. Μετά τον Σακίλ Ο’ Νιλ έγινε ο δεύτερος σέντερ που στέφθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και ο πρώτος μετά τον Κόμπι Μπράιαντ (τη σεζόν 2007-08) που αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου!

Ο 26χρονος σέντερ των Ντένβερ Νάγγετς είχε φέτος 26.4 πόντους (60.6% στο δίποντο, 38.8% στο τρίποντο, 86.8% στις βολές), 10.8 ριμπάουντ, 8.3 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 34.6 λεπτά σε 72 αγώνες της κανονικής περιόδου. Η ομάδα του Γιόκιτς τερμάτισε τρίτη στη Δυτική Περιφέρεια με ρεκόρ 47-25, ενώ ο Σέρβος επικράτησε του Στεφ Κάρι των Γουόριορς και του Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς που ήταν οι φιναλίστ μαζί με εκείνον.

Αλλά..αυτός είναι!

 

 

Best of internet