Quantcast

Σαν σήμερα ο Μπόατενγκ χόρευε Τερλέγκα και ο Μέσι έγραφε ιστορία

Και λίγα χρόνια αργότερα του το ξεπλήρωσε με οχτάρα

THE NEWSROOM

6 Μαΐου 2021

Kι όπως θα παίρνω τις στροφές εσύ αν θέλεις κοίταζε με, ερμηνεύει με περίσσιο πάθος ο Βασίλης Τερλέγκας, σε ένα άσμα που ταιριάζει ταμάμ με την περίπτωση Μέσι-Μπόατενγκ σε αυτό τον αξέχαστο ημιτελικό στο Καμπ Νου, στις 6 Μαίου του 2015.

Κι αυτό γιατί η φάση που σημάδεψε τον αγώνα και ουσιαστικά ‘κλείδωσε’ την υπόθεση τελικός για τους Μπλαουγκράνα, ήταν το απίθανο σόλο του Λίονελ Μέσι, που σώριασε στο έδαφος τον Μπόατενγκ, έκανε τον Γέρμανο να μοιάζει με δεινό χορευτή του ζειμπέκικου και σκόραρε σκάβοντας με απαράμιλλη τέχνη τον ανίκητο εκείνη την χρονιά Μάνουελ Νόιερ.

Το να είσαι αμυντικός και να σου «σκάσει» μια ντρίπλα ο Μέσι, το λες και λογικό, αυτονόητο. Μάλλον αναπόφευκτο. Αυτό που έπαθε όμως ο Ζερόμ Μπόατενγκ στις 6 Μαΐου του 2015, ήταν το κάτι άλλο. Και για την ιστορία, εκείνη την χρονιά η Μπαρτσελόνα κατέκτησε εν τέλει την πολυπόθητη κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μέσι την χρυσή μπάλα στο τέλος της χρονιάς.

Έκτοτε, μέχρι και σήμερα πέντε χρόνια μετά, το τρολάρισμα που δέχεται για τη συγκεκριμένη φάση ο Μπόατενγκ, δεν έχει σταματημό αλλά όπως εύστοχα είπε ο ίδιος κάποια στιγμή: «Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να δω όλους εσάς να αμύνεστε εναντίον του Μέσι». Κι εδώ που τα λέμε, μάλλον δεν έχει άδικο ο πολύπειρος αμυντικός.

Ακομπλεξάριστος τουλάχιστον!

Best of internet