Quantcast

97 χρόνια ΑΕΚ, 97 χρόνια μια (Α)λλη (Ε)ντελώς (Κ)ατάσταση

Τα 100 χρόνια με το καλό στο καινούριο γήπεδο

THE NEWSROOM

13 Απριλίου 2021

Είναι το κεντρικό σλόγκαν των απανταχού ΑΕΚτζήδων σε όλη την γη: ‘Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ’. Για εκείνους τα γεγονότα, η στάση της διοίκησης και των οπαδών σε καίρια ζητήματα, η ιδέα που προυπάρχει της ενσάρκωσης του αθλητικού σωματείου, το προσφυγικό παρελθόν, πιστοποιούν πλήρως τον χαρακτηρισμό ‘διαφορετικό’ που της έχουν αποδώσει. Για άλλους βέβαια ακούγεται γραφικό. Γραφικό επειδή δεν μπορούν να το βιώσουν μιας και υποστηρίζουν άλλη όμαδα ή γραφικό επειδή θεωρούν οτι στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί; Δεν έχει σημασία.

97 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη τη βραδιά, της 13ης Απριλίου του 1924, που στο πατάρι του καταστήματος των αδελφών Αιμίλιου και Μενέλαου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, στην οδό Βερανζέρου 24, επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες παράγοντες συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν την ίδρυση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως. Στην ιδρυτική εκείνη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, o Aιμίλιος Ιωνάς, ο Μενέλαος Ιωνάς, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο Μενέλαος Καροτσιέρης, ο Τιμολέων Τάγαρης, ο Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Στέφανος Κεχαγιάς.

Η ΑΕΚ συμπληρώνει 97 χρόνια και μέσα σε αυτά τα ‘χει ζήσει ΟΛΑ… Κυριολεκτικά! Το πιο σημαντικό είναι πως το βιβλίο της Ιστορίας της έχει άπειρες λευκές σελίδες για να γραφτούν ακόμη, στιγμές που θα προκαλούν την απόλυτη αποθέωση, τη χαρά και τη λύπη, όλα τα αισθήματα που βιώνει ένας σύλλογος και φυσικά οι γύρω απ’ αυτόν. Αυτή είναι η ζωή και όσο περίεργο κι αν μοιάζει, σε δευτερευούσης σημασίας πράγματα, είναι ότι πιο σημαντικό η ομάδα που αγαπάς.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε στα social media ένα συγκινητικό video με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων από την ίδρυσή της, για τα γιορτάσει την ξεχωριστή ημέρα μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας.

“Αφιερωμένα στους φιλάθλους μας τα 97α γενέθλια από την ίδρυση της ΑΕΚ!

Της μάνας όλων των προσφύγων!

Αφιερωμένα σε εσάς, που αποτελείτε τη διαχρονική δυναμική της, που στηρίζετε το μεγαλείο της και που εδώ και 430 μέρες βρίσκεστε -αναγκαστικά- μακριά της!

Πλησιάζει η ώρα για να βρεθείτε και πάλι κοντά της!

Η ιστορία είσαστε εσείς!

Χρόνια πολλά ΑΕΚ!”, αναφέρει η ανάρτηση.

ΑΛΛΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

 

 

Best of internet