Quantcast

Ντοπέ πιάστηκε ο τερματοφύλακας του Άγιαξ Ονανά, ποινή για έναν χρόνο και ΟΚΑΝΑ

Στον ΟΚΑΝΑ για αποτοξίνωση ο Ονανά

THE NEWSROOM

5 Φεβρουαρίου 2021

Η αλήθεια είναι πως στον κόσμο των σπορ, δεν συνιστά καμία έκπληξη το γεγονός πως οι αθλητές επιλέγουν δόλιους τρόπους για να βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο φυσικής κατάστασης και να πρωταγωνιστούν. Από τον στίβο και την κολύμβηση, μέχρι τα πια λαοφιλή αθλήματα, το ντόπινγκ αποτελεί μια διέξοδο με θυσίες για πολλούς αθλητές.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση του τερματοφύλακα του Άγιαξ αναρωτιόμαστε εύλογα. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ. Πως μπορεί αυτό το διαόλι να αυξήσει τις αγωνιστικές σου επιδόσεις, αφού η δουλειά σου μοιάζει με αυτή του Σπύρου Παπαδόπουλου στην εκπομπή ‘Στην υγειά μας ρε παιδιά’? Κάθεσαι επί 90 λεπτά και περιμένεις πότε θα απειληθεί η περιοχή σου για να τεντώσεις απλά χέρια και πόδια.

Αντιπαρερχόμαστε λοιπόν τον αρχικό προβληματισμό μας και επανερχόμαστε στην ουσία του θέματος. Η UEFA επέβαλλε ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στον τερματοφύλακα του Άγιαξ, Αντρέ Ονανά για το γεγονός πως παραβίασε τους κανονισμούς αναφορικά με το ντόπινγκ.

Έπειτα λοιπόν από αυτή την εξέλιξη, χωρίς τον Αντρέ Ονανά είναι υποχρεωμένος να πορευτεί για έναν ολόκληρο χρόνο ο Άγιαξ, με τον ολλανδικό σύλλογο να γνωστοποιεί πως η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επέβαλε ποινή αποκλεισμού διάρκειας 12μηνών στον Καμερουνέζο τερματοφύλακα για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Η τιμωρία του Ονανά αρχίζει από σήμερα (5/2) και αφορά κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, με τον 24χρονο Καμερουνέζο να δέχεται τη συγκεκριμένη κύρωση μετά από έλεγχο που του έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2020 και στον οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία φουροσεμίδη στα ούρα του.

Δεν πειράζει μύστη. Έναν χρόνο αραλίκι.

Best of internet