Quantcast

Πανό για Χαβούζες, Αθηναϊκές πινακίδες, Μπάμπη Σουγιά και ασυνόδευτα πλοία, σήκωσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι

Η μάχη της Χαιρώνειας, ποτέ δεν τελειώνει

THE NEWSROOM

13 Ιανουαρίου 2021

Nτέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού χωρίς προεόρτια γίνεται; Δεν γίνεται. Κι αν νομίζατε οτι η καραντίνα θα εμπόδιζε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να εξαπολύσουν για ακόμη μια φορά τα βέλη τους κατά παντών, είστε γελασμένοι. Οι ασπρόμαυροι μπορεί να μην έχουν μαζί τους σήμερα τον κόσμο στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστέ να τους δώσουν την επιπλέον ώθηση για την νίκη, αλλά η νοερή υποστήριξη και η Τουμπιώτικη αύρα είναι δεδομένη.

Με άρωμα Θεσσαλονίκης λοιπόν, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο μεγάλο ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αναρτώντας στα κάγκελα των θυρών 5-6 ένα ιδιαίτερο πανό. «Για εσάς Ελλάδα είναι η χαβούζα και ο Βορράς σας χαλάει το έργο…», αναφέρει το ένα εξ’αυτών. Πανό με σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση και την… αγαπημένη τους Αθήνα.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο του γηπέδου έχει αναρτηθεί το πρόσωπο του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος αποτελεί persona non grata για τους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά και αναφορές σε Γρεβενά, Εβρο, πλοία, φούρνους, Τζήλους. Τίποτα λιγότερο από το αναμενόμενο δηλαδή.

Αυτά είναι ντέρμπι κύριοι. Αυτές είναι κόντρες, αυτή είναι η χωρισμένη στα δύο Ελλάδα μας. Θεσσαλονίκη-Αθήνα να θυμίζει Πελοποννησιακό πόλεμο, πορτοκαλί φλάι, πετούμενες ρετσίνες και Άγιος ο Θεός. Ντέρμπι χωρίς την παρουσία κόσμου δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις επικές μάχες του παρελθόντος, αλλά έστω κι έτσι, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φρόντισαν να μας βάλουν στο κλίμα, σερβίροντας μας ορεκτικό εθνικού διχασμού, που τόσο μας είχε λείψει.

Ιστορική αναδρομή.

Best of internet