Quantcast

Την μεγάλη ευκαιρία του Λεβαντόφσκι να παίζει στα ρεπό του Χατζηγιοβάνη, αποκάλυψε ο Γιάτσεκ Γκμοχ

Καλός ο Λέβα, αλλά Ροντρίγκο Σόουζα δεν ήταν

THE NEWSROOM

18 Δεκεμβρίου 2020

Αρκετά χρόνια πριν, ο οργανισμός που λέγεται Παναθηναϊκός έκανε μία από τις μεγαλύτερες γκάφες που έχουν καταγραφεί ποτέ στο θέμα «scouting» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ένα ποσό που πλέον έχει επιβεβαιωθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους της υπόθεσης ότι δεν ξεπερνούσε τις 400-500 χιλιάδες ευρώ, θα μπορούσε να είχε κάνει δικό του ένα από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους φορ της τελευταίας δεκαετίας. Τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ μίλησε στο gazzetta.gr για την χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Πολωνό φορ, πριν ο Λέβα ξεκινήσει να γράφει ιστορία στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου.

«Τότε ψάχναμε τον ‘νέο Βαζέχα’. Ήξερα τον Λεβαντόφσκι από τις εμφανίσεις του στην Προύσκοφ. Αγωνιζόταν τότε στη Β΄ Εθνική και ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μίλησα στον Κώστα Αντωνίου που ήταν σύμβουλος του προέδρου, Νικόλα Πατέρα για τον Λεβαντόφσκι. Σκέψου πως έχω ακόμα την ατζέντα με τις σημειώσεις μου για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Λεβαντόφσκι από ένα ματς που τον είχα παρακολουθήσει κόντρα στην Πολόνια.

Δυστυχώς αργήσαμε να πάρουμε αποφάσεις και τότε ήταν της μόδας να αποκτούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν ως μεγάλα ονόματα. Ο Λεβαντόφσκι τότε κόστιζε αν θυμάμαι καλά περίπου 500.000 ευρώ. Μέσα σε λίγες ώρες ο παίκτης κατέληξε στην Λεχ Πόζναν και ο Παναθηναϊκός έχασε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Όπως είδατε στη συνέχεια ο Λεβαντόφσκι παραχωρήθηκε στη Ντόρτμουντ έναντι 5 εκατ. ευρώ».

Ο «Λέβα» είναι διαθέσιμος σε μια περίοδο που κυοφορούνται μεγάλες διοικητικές αλλαγές στον Παναθηναϊκό καθώς πλησιάζει η πολυμετοχικότητα. Το δίδυμο Ρότσα-Βαζέχα συνηγορεί στο να γίνει η κίνηση, όμως ο Παναθηναϊκός κωλυσιεργεί. Χάνεται πολύτιμος χρόνος, ενώ οι πράσινοι δεν δείχνουν ιδιαίτερα ζεστοί. Τελικά, ο Λεβαντόφσκι έναντι μόλις 400 χιλιάδων ευρώ θα καταλήξει στην Λεχ Πόζναν. Το… πουλάκι είχε πετάξει.

Ουσιαστικά μήνες μετά, ο Λεβαντόφσκι θα επανέλθει στο προσκήνιο. Η μετάβαση στο νέο μοντέλο διοίκησης έχει ολοκληρωθεί και το μπάτζετ εκτοξεύεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ρότσα και Βαζέχα ρίχνουν ξανά στο «τραπέζι» το όνομά του. Ακολουθεί ένας νέος γύρος επαφών και ταξιδιών, σε μια προσπάθεια να φορέσει το τριφύλλι αυτός ο σπουδαίος φορ. Ο Γκμοχ επιμένει (σε συνέντευξή του έχει υποστηρίξει πως ο Παναθηναϊκός έχασε για ώρες αρχικά τον παίκτη), επίσης και τελικά οι πράσινοι κάνουν κρούση στην Λεχ Πόχναν. Πλέον η πολωνική ομάδα ζητά περίπου τα δεκαπλάσια από τα χρήματα που είχε δώσε για να τον πάρει. Σχεδόν 5.000.000 ευρώ!

Ακόμη κι εκείνο το ποσό πάντως είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού, ο οποίος μπορεί να πάρει παίκτη από όποιο… ράφι θέλει. Και τελικά αυτό θα προτιμήσει. Ο ταλαντούχος, μα άγνωστος Λεβαντόφσκι δεν μπορεί να κάνει το «γκελ» που ήθελε η διοίκηση στον κόσμο. Αντ’αυτού, θα προτιμηθεί ο γκλαμουράτος και μετέπειτα φουστανάτος Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και ο βραζιλιάνος Ροντρίγκο Σόουζα.

Αστικός μύθος; Πραγματικότητα; Μισή αλήθεια; Δεν έχει καθόλου σημασία. Στην Ελλάδα που ο Ρονάλντο κόπηκε από την Καλαμάτα, ο Φαλκάο απορρίφθηκε από τον Παναθηναϊκό, ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει παίξει σε πρωτοσέλιδο για τον Ολυμπιακό, όλα αυτά τα αφηγήματα δίνουν νόημα στην ύπαρξη των Ελλάνιων καφενείων και των ακόμα πιο Ελλάνιων Ταξί. Γι’αυτό και τα λατρεύουμε!

Έτσι που λέτε..

Best of internet