Quantcast

Ο Πογκρέμπνιακ δηλώνει ότι είναι αστείο να παίζουν μαύροι στην Εθνική, τρώει κράξιμο και ανακαλεί

Θέλει μόνο ξανθούς Ρώσους στην Εθνική Ρωσίας ο 35χρονος επιθετικός

THE NEWSROOM

20 Μαρτίου 2019

Ο 35χρονος Ρώσος επιθετικός Πάβελ Πογκρέμπνιακ είναι ένας παίχτης με αρκετά συμπαθή καριέρα στην οποία περιλαμβάνονται 33 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ρωσίας και ένα πενταετές πέρασμα από τα αγγλικά γήπεδα όπου φόρεσε τις φανέλες της Φούλαμ και της Ρέντιγκ. Κι αν για την καριέρα του δεν τον λες θρύλο ακριβώς (σε σύγκριση με άλλους ομοεθνείς του), μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί θρύλος για την απόφαση του να μην ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του, Ντιναμό Μόσχας, για να πάει να παρακολουθήσει από κοντά το Γιουβέντους – Ίντερ, πέρυσι τον Ιανουάριο.

Και όπως συμβαίνει με πολλούς ποδοσφαιρικούς θρύλους, τα προβλήματα ξεκινάνε όταν ανοίγουν το στόμα τους και κάνουν δηλώσεις. Ο Ρώσος στράικερ της Ουράλ Εκατερίνμπουργκ σχολίασε στην εφημερίδα Κομσομολσκάγια Πράβντα το γεγονός ότι στην εθνική ομάδα της χώρας του αγωνίζονται πολιτογραφημένοι Ρώσοι όπως ο Μάριο Φερνάντες της ΤΣΣΚΑ και ο Άρι της Κράσνονταρ, όμως οι ατάκες του δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα προοδευτικές, κάθε άλλο:

«Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτού. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Άρι έλαβε Ρωσικό διαβατήριο. Είναι αστείο όταν ένας μαύρος παίκτης αντιπροσωπεύει την Εθνική Ρωσίας. Ο Μάριο Φερνάντες είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά σε αυτή τη θέση έχουμε τον Ιγκόρ Σμολνίκοφ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς ξένους».

Όπως είναι φυσικό, η αναφορά του σε μαύρους ποδοσφαιριστές που θεωρεί αστείο να εκπροσωπούν τη Ρωσία, ξεσήκωσε αντιδράσεις αλλά και την αποδοκιμασία του ίδιου του Βλαδίμηρου, αφού ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Μιχαήλ Φεντότοφ σχολίασε ότι οι δηλώσεις του Πογκρέμπνιακ “μυρίζουν ρατσισμό”.

Εν τέλει, ο Πάβελ πήγε να αποσοβήσει το αυτογκόλ που έβαλε αλλά και τη διαφαινόμενη τιμωρία του με 10 αγωνιστικές, κάνοντας νέες δηλώσεις στις οποίες μας λέει πάνω-κάτω ότι δεν έχει πρόβλημα με τους μαύρους, έχει και συμπαίχτες μαύρους:

«Έχω αγωνιστεί στο εξωτερικό και δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα ποδοσφαιριστή. Επίσης δεν έχω τίποτα απέναντι στους μαύρους ποδοσφαιριστές. Στην συνέντευξη ανέφερε την καθαρά προσωπική μου άποψη για το ποια Εθνική Ρωσίας θα ήθελα να δω με παίκτες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Ρωσία. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν».

Δεν ξέρουμε αν μας έπεισε.

Best of internet