Quantcast

Έφυγε σε ηλικία 88 ετών ο «τυφώνας» Θανάσης Γιαννακόπουλος του Παναθηναϊκού

Τέλος εποχής για το ελληνικό μπάσκετ μετά τον θάνατο ενός από τους σπουδαιότερους παράγοντες της ιστορίας του

THE NEWSROOM

19 Μαρτίου 2019

Τέλος εποχής για την οικογένεια Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό, καθώς λίγους μήνες μετά τα αδέρφια του Κώστα και Παύλο, πέθανε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο πασίγνωστος παράγοντας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και μέρες σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό και ανακοπή που είχε υποστεί, δεν άντεξε τελικά και έφυγε από τη ζωή σήμερα Τρίτη 19/3, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε γεννηθεί το 1931 στην Αθήνα και έγινε ευρύτερα γνωστός όταν μαζί με τον αδελφό του Παύλο πήραν τα ηνία του Παναθηναϊκού το 1992, ενώ υπήρξε και πρόεδρος του Ερασιτέχνη από το 1999 ως το 2009. Η περίοδος αυτή συμπίπτει με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μπασκετικού ΠΑΟ σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως και τις σπουδαιότερες μεταγραφές.

Ο επί χρόνια παράγοντας του Παναθηναϊκού αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο της ομάδας, καθώς τα αισθήματά του γι’αυτή ήταν ίδια με των οπαδών της:

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έγινε εξαιρετικά διάσημος και για τον (τουλάχιστον) παρορμητικό χαρακτήρα του και τις πολύχρωμες γραβάτες του.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Νοσοκομείο “Υγεία” στο οποίο νοσηλευόταν:

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.»

Τα ελληνικά μπασκετικά γήπεδα δε θα είναι ποτέ πια τα ίδια.

Best of internet