Quantcast

Ταϊλανδέζικο delivery στον ΠΑΟ: Τις μισές μετοχές του Αλαφούζου παίρνει ο Πιεγκμπονσάντ

Μετά από κάτι μήνες καθυστερήσεις, ολοκληρώθηκε η συμφωνία των δύο επιχειρηματιών

THE NEWSROOM

9 Οκτωβρίου 2018

Κι όμως κινείται. Η κλασσική φράση του Γαλιλαίου μπροστά σε αυτούς που ήθελαν να τον βάλουν στη φριτέζα απέκτησε τελικά και ελληνικό περιεχόμενο, καθώς κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, η πολύμηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ ολοκληρώθηκε, οπότε ο δρόμος για να αποκτήσει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας το 50% των μετοχών του Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό είναι πλέον ορθάνοιχτος. Ο έλληνας επιχειρηματίας και εφοπλιστής γνωστοποίησε την μεγάλη αυτή εξέλιξη με ανακοίνωσή του:

«Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπεγράφη το Σάββατο (6/10/2018) συμφωνία μεταξύ του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και της εταιρείας PAN ASIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων του Ταϋλανδού επιχειρηματία Pairoj Peimpongsant.

Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος συμφώνησε στην μεταβίβαση του ήμισυ των μετοχών που κατείχε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση της πρόθεσής του να εισέλθουν νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ.

Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ήταν και παραμένει συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε από την αρχή, να παραδώσει τον Παναθηναϊκό καθαρό από τα χρέη στα οποία είχε δεινώς περιέλθει όταν τον ανέλαβε.

Με νέα πλέον δυναμική και συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του.»

Να σημειωθεί εδώ ότι από την ανακοίνωση αυτή δεν ξεκαθαρίζεται το αν μεταβιβάστηκαν ή πότε θα μεταβιβαστούν όντως οι μετοχές, καθώς αυτό απαιτεί και την αντίστοιχη κίνηση χρημάτων. Επίσης, δεν διευκρινίζεται το αν πρόκειται για τις μετοχές που έχει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ (γύρω στο 85% συνολικά των μετοχών της ΠΑΕ), καθώς αυτές είναι μοιρασμένες ανάμεσα στον ίδιο και την κυπριακή εταιρεία Sortivo, συμφερόντων Αλαφούζου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν πρόκειται για τη μισή ΠΑΕ: Με το 50%, ο Πιεμπονγκσάντ  και όσοι εκπροσωπεί θα είναι μεν μεγαλομέτοχοι, αλλά δεν θα έχουν το πλειοψηφικό πακέτο.

Όπως και να’χει (εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας), πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε αυτό για την πολύπαθη ΠΑΕ να σημαίνει αγωνιστική και ιδιοκτησιακή άνοδο και όχι κάποια μελλοντική καταστροφή που κανείς τώρα δεν μπορεί να προβλέψει.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδέες μας για ταϊλανδέζικα παναθηναϊκά λογοπαίγνια μόλις έγιναν ξαφνικά πολύ επίκαιρες.

(πηγή)

Best of internet