Με τους Κορίνθιους της Βραζιλίας θα μπλέξει άσχημα η Μπόκα για το μερακλήδικο Κόπα Λιμπερταδόρες

Κορίνθιανς-Μπόκα Τζούνιορς ή αλλιώς ένας καλός λόγος για να ξενυχτήσουμε την Τετάρτη στις 03.30

THE NEWSROOM

28 Ιουνίου 2022

Kάποιοι λίγο πιο μπούμερς από εμάς, θα πουν οτι το πραγματικό ποδόσφαιρο ξεκινάει με το που τελειώνουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συλλόγων, γιατί το ποδόσφαιρο σημαίνει Κόπα Λιμπερταδόρες και Λατινική Αμερική. Κρατώντας αποστάσεις από αυτόν τον ισχυρισμό και σεβόμενοι το ίδιο όλους τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, θα ταξιδέψουμε νοερά στην Βραζιλία για να παρακολουθήσουμε την ματσάρα μεταξύ της Κορίνθιανς και της Μπόκα Τζούνιορς (και χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουμε, τις αποδόσεις της Stoiximan).

Για τους 16′ του Κόπα Λιμπερταδόρες λοιπόν, σαν να λέμε στο Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής, η αγαπημένη ομάδα των Ελλήνων στην Βραζιλία, η Κορίνθιανς, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αγαπημένη ομάδα του Μαραντόνα και των οπαδών του Άρη, την Μπόκα Τζούνιορς. Και μπορεί το μυαλό μας αυτοματοποιημένα να καθιστά φαβορί σε μια τέτοια διασταύρωση την Μπόκα λόγω ονόματος, αλλά οι Βραζιλιάνοι φίλοι μας δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Kαι αυτό δεν το αποδεικνύει μόνο η βαριά διαχρονική ιστορία της, αλλά και τα φετινά αποτελέσματα της κόντρα στην Μπόκα. Οι Κορίνθιοι της Βραζιλίας αντιμετώπισαν δύο φορές την Μπόκα Τζούνιορς την φετινή χρονιά για την ίδια διοργάνωση, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στην Αργεντινή και κερδίζοντας 2-0 στο γήπεδο τους ‘Αρένα Κορίνθιανς’, πιστοποιώντας πως δεν είναι τυχαίος ο όρος ‘ποδοσφαιρομάνα’ που έχει κοτσάρει η ποδοσφαιρική πιάτσα δίπλα στην λέξη Βραζιλία.

Μένει να δούμε τώρα αν η Κορίνθιανς  δείξει την ανάλογη σοβαρότητα και στην νοκ άουτ φάση, μιας και όταν σφίγγουν τα γάλατα η τεχνική πάει περίπατο και η φανέλα καθορίζει αποτελέσματα. Εμείς την πιστεύουμε γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΡΕ και γιατί ”Κορίνθιανς με Μπόκα σε βλέπω σαν την Μπόκα”. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο θα κρατήσει πολλά αρρωστάκια του Κόπα Λιμπερταδόρες άγρυπνα στις 3.30 τα ξημερώματα Παρασκευής και η Stoiximan με αρχοντικές αποδόσεις έχει μεριμνήσει για την μεταμεσονύκτια διασκέδαση τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

Best of internet