Quantcast

Oldschool Σκωτσεζομπέκρες vs Ultras Γερμανοσφίχτες o τελικός του Europa, φυσικά τιμάμε τους πρώτους

Ο τελικός του Europa League στην Σεβίλλη θα θυμίζει κάτι από Oktoberfest

THE NEWSROOM

17 Μαΐου 2022

Όχι ο πιο δημοφιλής τελικός με βάση την δυναμικότητα των δύο ομάδων, σίγουρα όχι ο τελικός που θα προσφέρει ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, τακουνάκια, σομπρέρο και τριβέλες, αλλά διάολε αυτός ο αγώνας αν μη τι άλλο αφορά ομάδες που έχουν κόσμο. ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. Και κόσμο που θα βρεθεί σε κάθε γήπεδο ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων τους. Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ρέιντζερς λοιπόν και ο τελικός του Europa League θα θυμίζει κάτι από φεστιβάλ μπύρας.

Οι Ρέιντζερς έκαναν την απόλυτη έκπληξη και με μία μεγαλειώδη εμφάνιση, νίκησαν τη Λειψία με 3-1 στον δεύτερο ημιτελικό, ανέτρεψαν το σε βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League. Εκεί θα βρουν απέναντί τους την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία νίκησε ξανά τη Γουέστ Χαμ με 1-0 κι έφτασε ως το τέλος του δρόμου και το καταληκτικό ματς του «Σάντσεθ Πιχθουάν» της Σεβίλλης. Κι όλοι εμείς εκεί έξω που δεν υποστηρίζουμε κανέναν από τους δύο, θα βρούμε στη Stoiximan κάτι να μας πείσει να διαλέξουμε πλευρά!

Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν από έναν τελικό οπού συμμετέχει μια κλασική σκληροτράχηλη Σκωτσέζικη ομάδα, που ο πρώτος της σκόρερ είναι το δεξί της μπακ (Ταβερνιέ παιχτούρα) και από μια πειθαρχημένη Γερμανική ομάδα που έκανε την υπέρβαση σε όλη την διάρκεια του Europa League και έφτασε να αποκλείσει μέχρι και την Μπαρτσελόνα; Περιμένουμε ανοιχτό παιχνίδι και total football; Όχι. Περιμένουμε πάθος, ξύλο και λύσσα για την κατάκτηση του τίτλου με οποιονδήποτε τρόπο.

Και πιο πολύ μαθημένοι σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού είναι οι Ρέιντζερς. Το λέει η ιστορία τους, το λένε τα αποτελέσματα, το λέει το mentality των οπαδών τους. Οι Ρέιντζερς που έχουν το know how μιας και έχουν κατακτήσει στο παρελθόν Ευρωπαϊκό τίτλο, θα έχουν την συμπαράσταση του κόσμου τους και περιμένουν να πανηγυρίσουν έναν ακόμη κατακτώντας την κορυφή της γηραιάς Ηπείρου.

Από την άλλη η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που έκοψε τα όνειρα του Ολυμπιακού για Ευρωπαϊκή διάκριση μιας και συνυπήρξε με τους ερυθρόλευκους στον ίδιο όμιλο, μπορεί να έφτασε ηρωικά μέχρι τον τελικό αποκλείοντας τεράστια ονόματα, μπορεί οι οπαδοί της να κάναν την Ευρώπη να παραμιλά με τις αποβάσεις τους σε κάθε γήπεδο, όμως απέναντι τους αυτή την φορά δεν θα βρουν τους Κινέζους τουρίστες φιλάθλους της Μπάρτσα για να αγοράσουν τα εισιτήρια τους, αλλά τους oldschool μπέκρες από την αγαπημένη μας Σκωτία. Κι αυτοί κάνουν τζιζ αν πας να τους πάρεις τα εισιτήρια ή την μπύρα τους.

Από όπου και να το πιάσουμε, είτε αυτό αφορά την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, είτε τα γηπεδικά χαρακτηριστικά των οπαδών, δεν μπορούμε να δούμε κάποιον άλλον νικητή της διοργάνωσης πέρα από τους συντηρητικούς της Γλασκώβης. Και η Stoiximan που έχει αντιφαβορί την Ρέιντζερς σε αρχοντικές αποδόσεις, μας διευκολύνει ακόμα περισσότερο το έργο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

Best of internet