Quantcast

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε σεφερλικό αστείο της Sun για το Κολομβία – Αγγλία

Ακούγεται κάπως αυτό το “Go Kane”

Ιωάννηc

3 Ιουλίου 2018

Σε λιγότερο από μία ώρα Αγγλία και Κολομβία ρίχνονται στη μάχη για το τελευταίο εισιτήριο της φάσης των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η αγγλική εφημερίδα Sun φρόντισε να κάνει το ήδη κρίσιμο ματς ακόμα πιο ενδιαφέρον με το σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Συνδυάζοντας τη Σακίρα, τον Χάρι Κέιν, τον καφέ και ένα υπονοούμενο για το κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν του συμπαθούς κράτους της Λατινικής Αμερικής, οι Βρετανοί προκάλεσαν την οργή του Κολομβιανού Πρέσβη στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, το επίμαχο πρωτοσέλιδο γράφει:

«Καθώς τα τρία λιοντάρια αντιμετωπίζουν το έθνος που έδωσε στον κόσμο την Σακίρα, σπουδαίο καφέ και, χμ, κάτι άλλα… πράγματα… Πάμε Κέιν».

Βέβαια το Go Kane μπορούμε όλοι να φανταστούμε σαν τί ακούγεται. Εξαιρετικό λογοπαίγνιο που θα άρεσε σίγουρα στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Και στον Robbie Fowler.

Δεν άρεσε όμως στον Πρέσβη της Κολομβίας στο Λονδίνο, Néstor Osorio Londoño, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του με το εμπρηστικό πρωτοσέλιδο.

“Είναι τουλάχιστον λυπηρό που χρησιμοποιούν μία τόσο εορταστική και φιλική διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο για να στοχοποιήσουν μία ολόκληρη χώρα και να την στιγματίσουν με ένα εντελώς εκτός θέματος ζήτημα. Ο σεβασμός του ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά του παιχνιδιού είναι το μόνο που μετράει για σήμερα. Θα φωνάξουμε για την Κολομβία και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα μεγάλο ματς.”

Η αλήθεια είναι πως οι Άγγλοι με αυτή την έμπνευση ξεπέρασαν τη λεπτή κόκκινη (ή και άσπρη) γραμμή. Τουλάχιστον τα ελληνικά αθλητικά λογοπαίγνια που περιέχουν ροπαλιές του Ηρακλή και πνίξιμο στα Πηγάδια Ξάνθης είναι πιο ακίνδυνα για την εξωτερική μας πολιτική.

 

Best of internet