Quantcast

Με τα αουτσάιντερ και όπου βγει, για να το φέρει σπίτι η Αγγλία και να κλείσει σπίτια το Μαρόκο

Ολοταχώς για 0/2

Ορέστης Ιστικόπουλος

10 Δεκεμβρίου 2022

Χθες χαρίσαμε την καρδιά μας στα φαβορί. Η Αργεντινή κατάφερε μετά από μια επική ματσάρα να αφήσει έξω τους Ολλανδούς, όμως η Βραζιλία μας τα χάλασε. Για να περάσεις μια ομάδα όπως η Κροατία δεν αρκεί η μισή σου εντεκάδα να έχει πλατινέ μαλλί. Η συμμορία του Λούκα Μόντριτς είναι μαζί με εκείνη του Μέσι, οι πιο δεμένες ομάδες στο τουρνουά. Σκυλιά του πολέμου. Με ψυχή και cojones πέρασαν και οι δύο στην επόμενη φάση και μπορεί να μη δούμε λάτιν ντέρμπι στον ημιτελικό, αλλά σίγουρα θα δούμε δύο ομάδες έτοιμες να πεθάνουν στο γήπεδο. Σήμερα λοιπόν αλλάζουμε ρότα και πάμε με τα αουτσάιντερ. Γιατί; Γιατί αυτοί είμαστε.

Όχι άλλη Κριστιανιάδα

Στο Μαρόκο-Πορτογαλία τα πράγματα είναι προφανή. Οι Μαροκινοί είναι το αγαπημένο αουτσάιντερ του τουρνουά. Έχουν παίξει στα ίσα όλα τα παιχνίδια και δικαιούνται να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν η πρώτη Αφρικανική ομάδα που θα πάει στους τέσσερεις. Οι Πορτογάλοι από την άλλη μας ψιλοζάλισαν με το όλο θέμα Κριστιάνο. Μπορεί στο τελευταίο ματς να σκόρπισαν το Ελβετάκι και ο δικός μας άνθρωπος Φερνάντο Σάντος να άφησε τον εθνικό τους κλάψα στον πάγκο, όμως too much drama γενικά. Οπότε Μαροκάρα στα δύσκολα για ακόμη μια φορά.

Όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις

Στο άλλο ματς της ημέρας παίζουν δύο χώρες που παραδοσιακά λατρεύουν να το παίζουν φίλες ενώ κατά βάθος μισιούνται. Σήμερα δεν χρειάζονται υποκρισίες, καθώς Γάλλοι και Άγγλοι βρίσκονται αντιμέτωποι σε έναν προημιτελικό Μουντιάλ και ναι εδώ χωράνε οπαδικά. Κόντρα στο αρχαίο ελληνικό ρητό Ελλάς-Γαλλία συμμαχία εξαντλούμε τη γραφικότητα και το μαζοχισμό μας και πάμε με τους εφευρέτες του αθλήματος. Οι Άγγλοι έχουν χίλιους και έναν τρόπο για να μας απογοητεύσουν όμως εμείς ακόμη τους ζητάμε να το φέρουν σπίτι. Με τη Γαλλία δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, απλά βαριόμαστε να το πάρει back to back. It’s coming home λοιπόν. Στην τελική ας παίξουν τα παιδιά του Σάουθγκειτ για το λαό της Αγγλίας και τη βασίλισσα Ελισάβετ που θα τους βλέπει από κει ψηλά και ακόμα θα γελάει με το πόσο ασχολήθηκαν με το θάνατό της.

Best of internet