Quantcast

Όλα τα σκηνικά από το Στάλινγκραντ που κέρασαν οι Σαμουράι τους Γερμανούς

Πρόκριση και πρωτιά στον όμιλο για τον Γιοσίντα και την παρέα του

Ορέστης Ιστικόπουλος

2 Δεκεμβρίου 2022

Όταν έγινε γνωστή η σύνθεση του πέμπτου ομίλου του Mundial, Γερμανία και Ισπανία έμοιαζαν και ήταν τα απόλυτα φαβορί. Κόστα Ρίκα και Ιαπωνία πήραν ρόλο φιλικής συμμετοχής και το μόνο ενδιαφέρον εντοπιζόταν στο ποιος εκ των «Φούριας Ρόχας» ή «Πάντσερ» θα έπαιρνε την πρωτιά του ομίλου. Φυσικά όλα αυτά τα σκεφτόμασταν χωρίς να συνυπολογίσουμε την ψυχή των Σαμουράι που στα δύσκολα ήταν αυτή η οποία έκρινε τα πάντα. Οι Ιάπωνες έκαναν περήφανο τον Χιντετόσι Νακάτα, αφού μετά τους Γερμανούς, καθάρισαν και τους Ισπανούς, παίρνοντας μια επική πρόκριση σε ένα ματς που μας έδωσε πολλά πράγματα να θυμόμαστε.

Με το Κατάνα στα δόντια

Για να πάρεις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με ισάριθμες ανατροπές απέναντι σε δύο εκ των κορυφαίων εθνικών ομάδων του πλανήτη κάτι πρέπει να κάνεις καλά. Οι Ιάπωνες με άγνοια κινδύνου, δεν μάσησαν τον κώλο τους όταν έμειναν πίσω στο σκορ και γύρισαν δύο παιχνίδια από αυτά που σε κανονικές συνθήκες θα μάζευαν τριαροτεσσάρες. Στο ενδιάμεσο έχασαν από την Κόστα Ρίκα γιατί αν ήταν εύκολο δεν θα ήταν για την Ιαπωνία. Στα δύο μεγάλα ματς του ομίλου ωστόσο η εικόνα τους έμοιαζε κάπως έτσι:

Ήταν γκολ κύριε Πάνο; Ο ορισμός του γκολ κυρία μου

Για να γίνει πράξη το άσσο ημίχρονο-διπλό τελικό, η Ιαπωνία χρειάστηκε ένα δαιμονισμένο τρίλεπτο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Με δύο γκολ στο 48 και στο 51 γύρισαν το ματς και το κράτησαν μέχρι τέλους. Βέβαια το δεύτερο γκολ σήκωσε αρκετή κουβέντα και όχι άδικα. Στο replay φαίνεται η μπάλα να έχει περάσει ξεκάθαρα τη γραμμή πριν το γύρισμα του Μιτόμα. Το VAR έλεγξε τη φάση και αποφάσισε ότι το γκολ μετράει κανονικά κι ως γνωστόν όταν μιλάει το VAR θα σέβεστε. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι κακοπροαίρετοι (όχι εμείς) που ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήταν και τόσο αμερόληπτη.

Εδώ είναι Κατάρ

Είχε κανείς πρόθεση να ευνοήσει τους Ιάπωνες σε βάρος των Ισπανών; Όχι, αλλού ήταν ο στόχος. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πέταγε εκτός συνέχεια τους Γερμανούς, ανεξάρτητα από το τι θα έκαναν στο δικό τους παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Και γιατί η FIFA να θέλει εκτός τα «Πάντσερ»; Δεν ήταν η FIFA που έχει μπιφ με τους Γερμανούς αλλά η χώρα που διοργανώνει το Mundial. Θυμίζουμε ότι η Γερμανία ήταν ίσως η χώρα που αντέδρασε πιο έντονα στο να γίνει το Mundial στο Κατάρ. Μάλιστα στο πρώτο τους ματς απέναντι στην Ιαπωνία οι παίκτες της πόζαραν στην ομαδική φωτογραφία με τρόπο τέτοιο που ήθελε να δείξει την φίμωση της ελευθερίας λόγου που υπάρχει στο Κατάρ. Ενόχλησε αυτό; Αν κρίνουμε από τον τρόπο που πανηγυρίστηκε ο αποκλεισμός της Γερμανίας στην Καταριανή τηλεόραση μάλλον ναι. Έβαλε το χεράκι του το Κατάρ στο πως είδε ο VAR το γκολ της Ιαπωνίας; Πιθανότατα όχι, αλλά σε μια χώρα με 6.500 νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα όλα είναι στο πρόγραμμα.

Νέμεσις για τον Γερμανό Ανατολάκη

Ο Τόνι Ρούντιγκερ είναι μια αρκετά έντονη και εκκεντρική προσωπικότητα. Αυτό τον οδηγεί συχνά σε συμπεριφορές που θυμίζουν περισσότερο Superleague παρά παίκτη κορυφαίου επιπέδου. Σε στυλ ‘’ξέρεις ποιος είμαι εγώ’’ και ‘’που έχει παίξει μπάλα εσύ ρε πουθενά’’. Στο ματς της Ιαπωνίας απέναντι στη Γερμανία είχε μια αλλόκοτη αντίδραση την ώρα του παιχνιδιού που θεωρήθηκε και μάλλον ήταν ειρωνεία απέναντι στους αντιπάλους του. Λίγες μέρες μετά όλοι αναρωτιόμαστε: Πού να είναι τώρα ο κύριος Ρούντιγκερ;

Ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι οι Ιάπωνες άφησαν βρώμικα τα αποδυτήρια

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Κάθε φορά που η εθνική Ιαπωνίας δίνει κάποιον αγώνα, μαθαίνουμε κάτι για τη σχέση αυτού του λαού με την καθαριότητα. Κι αν την πρώτη, τη δεύτερη, μπορεί και την τρίτη φορά αυτό είχε ένα ενδιαφέρον, πλέον απλά κούρασε. Ναι οι Ιάπωνες είναι καθαροί και μπράβο τους αλλά έχουμε και σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε. Πάντως στα πηγαδάκια της Ντόχα συζητιέται ότι αυτή τη φορά άφησαν τα αποδυτήρια πιο βρώμικα κι από τις τουαλέτες του ΟΑΚΑ. Δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση τους συγχωρούμε. Δεν θα πούμε τίποτα σε κανέναν.

 

 

Best of internet