Quantcast

Η Λίβερπουλ ξέφυγε στο +7 από τη Σίτι και όλοι αγωνιούν για το πώς θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα

Πρωταθλητές Χειμώνα στο Νησί οι Κόκκινοι

THE NEWSROOM

26 Δεκεμβρίου 2018

Στο +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πλέον η Λίβερπουλ μετά τη σημερινή Boxing Day και οι Κόκκινοι βλέπουν τον τίτλο να πλησιάζει στο Λιμάνι μετά από 29 χρόνια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε με ένα άνετο 4-0 τη Νιουκαστλ την ώρα που η Λέστερ ανέτρεπε το 0-1 της Σίτι σε 2-1 στο King Power Stadium αφήνοντας τους Σίτιζενς στην τρίτη θέση.

Με 16 νίκες και 3 ισοπαλίες, η Λίβερπουλ έχει συγκεντρώσει 51 από τους 57 βαθμούς που αντιστοιχούν στις 19 νίκες, πραγματοποιώντας τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας της και φαντάζει πλέον φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο αυτό που έκανε χαρούμενους τους οπαδούς της περισσότερο και από τα 4 σημερινά γκολ της ομάδας, είναι αυτή η φωτοβολίδα του Ρικάρντο Περέιρα:

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία της Τότεναμ που μετά την εξάρα εκτός έδρας στην Έβερτον, σήμερα έβαλε 5 στην Μπόρνμουθ και βρίσκεται στο -6 από τη Λίβερπουλ και +1 από τη Σίτι.

Πλέον η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει την Λίβερπουλ στην 1η θέση με 51 βαθμούς, ακολουθούμενη από την Τότεναμ με 45 και τη Σίτι με 44. Ο Δεκέμβριος ήταν εφιαλτικός για την ομάδα του Γκουαρδιόλα που έκανε 3 ήττες, αρχής γενομένης με αυτή απέναντι στην Τσέλσι την 16 αγωνιστική. Αν η Λίβερπουλ πραγματοποιήσει την ίδια επίδοση και στον δεύτερο γύρο, θα τελειώσει τη σεζόν με 102 βαθμούς, δύο περισσότερους από την περυσινή συγκομιδή της Σίτι.

Την τελευταία φορά που η Λίβερπουλβρέθηκε +6 από το δεύτερο της βαθμολογίας, γεγονός που συνέβη πριν από 5899 ημέρες, η…

Gepostet von Για τους λάτρεις της στατιστικής am Mittwoch, 26. Dezember 2018

Ωστόσο, όλοι υποπτευόμαστε πως δεν θα γίνει έτσι ακριβώς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Boxing Day:

Φούλαμ – Γουλβς 1-1
Μπέρνλι – Έβερτον 1-5
Κρίσταλ Πάλας – Κάρντιφ 0-0
Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1
Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Χάντερσφιλντ 3-1
Τότεναμ – Μπορνμουθ 5-0
Μπράιτον – Άρσεναλ 1-1
Γουότφορντ – Τσέλσι 1-2 (σε εξέλιξη)

Best of internet