abaluben ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΚΑΕ ΠΑΟ ανακοινώνει αποχή από τη συνέχεια της σεζόν, προκαλεί χάος στο πρωτάθλημα μπάσκετ

Και κάπως έτσι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα


THE NEWSROOM · 8 Μαΐου 2019

Όσοι θεωρούσαν ότι ο ελληνικός αθλητισμός έπιασε πάτο με την αδυναμία διεξαγωγής ενός τελικού κυπέλλου με κόσμο στο ποδόσφαιρο, διαψεύστηκαν πανηγυρικά τις τελευταίες μέρες αφού η φάση στο μπάσκετ έχει ξεφύγει εντελώς μετά και τη σημερινή ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ότι αποχωρεί από τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ακολουθώντας το κώλυμα του διαιτητή Αναστόπουλου να σφυρίξει τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας.

Χθες το βράδυ οπαδοί του Ολυμπιακού επισκέφτηκαν με μηχανάκια το σπίτι του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου, όπου εξέφρασαν την αγάπη τους προς το πρόσωπο του με συνθήματα και ζημιές στο αυτοκίνητο του. Ο διαιτητής με σημερινή του επιστολή στην ΕΟΚ δήλωσε κώλυμα και έτσι ορίστηκε στη θέση του ο Αλέξανδρος Ψαριανός, για τον αγώνα που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στις 17.30. Ακολούθησε αυτή η ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό:

H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων.

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν.

Επίσης:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί.

Με αυτά τα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψιν την τιμωρία 6 βαθμών που αναμένεται να επιβληθεί στον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι πιθανότατα θα πέσουν στην 3η θέση και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των play off!

Το χάος όμως δημιουργείται κύρίως στην ουρά της βαθμολογίας, εκεί που το Λαύριο πλέον βλέπει ότι η παραμονή του δεν εξαρτάται μόνο από τις προσπάθειες των παιχτών του, με δεδομένο ότι το ΠΑΟ-Κύμη στο οποίο λογικά θα νικούσαν οι πράσινοι, δεν θα γίνει με ευθύνη του ΠΑΟ. Και ενώ υπήρχαν σκέψεις για αναβολή της αγωνιστικής, τα παιχνίδια ξεκίνησαν όλα κανονικά με εξαίρεση αυτό του ΟΑΚΑ. Περιμένουμε όλοι με αγωνία τις εξελίξεις στο μπασκετικό πρωτάθλημα της ευρωπαϊκής Ζιμπάμπουε.

Άλλος ένας τίτλος αχνοφαίνεται για την παγκόσμια πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Best of internet