abaluben ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρατσιστής Αίλυνας κράζει τον Θίοντορ για την Τουρκάλα σύντροφο του, η ΑΕΚ απαντά με ανακοίνωση

Πήρε μια γεύση ελληνικής φιλοξενίας ο γκαρντ της Ένωσης


THE NEWSROOM · 4 Φεβρουαρίου 2019

Αναστάτωση προκλήθηκε στην μπασκετική ΑΕΚ μετά την θλιβερή επίθεση που δέχθηκε ο γκαρντ της ομάδας, Τζόρνταν Θίοντορ, από Έληνα χρήστη του Twitter για την εθνικότητα της συντρόφου του.

Ο Θίοντορ έβγαλε στη φόρα το σχόλιο του ρατσιστή, κάτι που ενεργοποίησε τόσο τη διοίκηση της ΑΕΚ όσο και τον συμπαίχτη του, Χάρη Γιαννόπουλο που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν. Τα επίμαχα tweets:

“Αν δεν δείξει σεβασμό στην ελληνική κουλτούρα η ΑΕΚ δεν θα σε συγχωρέσει. Διασκεδάζεις σε ένα ελληνικό μέρος και υπάρχει μια γυναίκα από την Τουρκία στο τραπέζι, με αηδιάζεις νέγρο“.

Η επίσημη ΑΕΚ εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση, καταδικάζοντας την ρατσιστική επίθεση:

«Μία μεμονωμένη, αλλά αποκρουστική αντίδραση “φιλάθλου” στο λογαριασμό του αθλητή μας, Τζόρνταν Θίοντορ, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την ομόθυμη καταδίκη εκ μέρους των φίλων της “Ένωσης”.

Η ΑΕΚ BC αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σχόλιο του θρασύδειλου, ο οποίος “εισέβαλε” στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Τζόρνταν, με αποκλειστικό στόχο την εκδήλωση των αρρωστημένων ορέξεών του, και κατόπιν “εξαφανίστηκε”.

H AEK BC στέκεται στο πλευρό του Τζόρνταν, και μαζί του φιλοδοξεί να διακριθεί στα μεγάλα, στα σπουδαία, που έρχονται.

Η ΑΕΚ ΒC ενημερώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της. Θα αντιδράσει παντειοτρόπως, και με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να τα προστατεύσει από αθλιότητες, που δεν συνάδουν με τα “πιστεύω” του συλλόγου.

Η ΑΕΚ των αξιών και των συμβολισμών, η ΑΕΚ της προσφυγιάς και των Αγώνων, με τις αδιαμφισβήτητες ευαισθησίες στο DNA της, δεν δύναται να αποδεχθεί αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Στην οικογένεια της ΑΕΚ δεν χωρoύν παραβατικοί και ακραίοι. Δεν έχουν θέση στις δραστηριότητες της Ομάδας μας. Δεν έχουν θέση στο γήπεδό μας. Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν θέση προβοκάτορες, που στο όνομα του συλλόγου, πιθανώς, επιδίδονται σε βαρβαρότητες, με στόχο εν τέλει να πλήξουν τον ίδιο τον σύλλογο.

Ο αθλητικός πολιτισμός της Αθλητικής Ενώσεως Κωσταντινουπόλεως ενσαρκώνει από γεννήσεώς της τα ανώτερα ανθρώπινα ιδεώδη και μ’ αυτά πορεύεται η πλειονότητα των εκατομμυρίων πιστών της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο (θα) κινούμαστε σταθερά και αταλάντευτα.

ΑΕΚ ΒC».

Θέση πήρε και ο συμπαίχτης του Θίοντορ, Χάρης Γιαννόπουλος, που ανέβασε μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού με δική του ανάρτηση στο Instagram:

«Παντού φασίστες και ρατσιτσές. Και γίνεται χειρότερο. Μην τους αφήσετε να νικήσουν»

Παρά τις επιθέσεις του κάθε ηλίθιου, ο Θίοντορ έχει ήδη γίνει πρώτο  βιολί στην ΑΕΚ και ενισχύει την προσπάθεια της ομάδας να υπερασπιστεί τον τίτλο του Basketball Champions League που κατέκτησε πέρυσι, αλλά και να διεκδικήσει το διηπειρωτικό σε λίγες μέρες στη Βραζιλία.

Best of internet