Quantcast

Επιστρέφει στην Αθήνα το Final Four της Euroleague, μετά από 13 χρόνια

It’s coming home

THE NEWSROOM

24 Δεκεμβρίου 2018

Κανένα παράπονο από τον Άγιο Βασίλη δεν μπορούν να έχουν φέτος οι Έλληνες μπασκετόφιλοι, αγαπητές φίλες και φίλοι, αφού όπως όλα δείχνουν τους έκανε δώρο την επιστροφή του Final Four της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα, δεκατρία χρόνια μετά τον τελικό του 2007 που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Η κυβέρνηση που εσχάτως παρουσιάζεται υπερδραστήρια στην διεκδίκηση αθλητικών διοργανώσεων, φέρεται να συμφώνησε με την Ευρωλίγκα και έτσι το Μάιο του 2020 το ΟΑΚΑ θα φορέσει τα γιορτινά του, υποδεχόμενο τους 4 φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής μπασκετικής διοργάνωσης. Ο ισχυρός άντρας της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου είχε πρόσφατα επαφές με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, και όπως φαίνεται έχουν καταλήξει σε συμφωνία, η οποία απομένει να ανακοινωθεί και επίσημα.

Θα είναι ο τέταρτος τελικός που διεξάγεται στη χώρα μας, μετά από αυτούς του 1993 στο ΣΕΦ, του 2000 στην Πυλαία και του 2007 στην Αθήνα, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά τους τελευταίους δύο.

Μπορεί βέβαια ο δημοφιλής θεσμός του Final Four να επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά μένει να επιστρέψουν και οι ελληνικές ομάδες σε αυτόν, αφού τόσο το 2018 όσο και το 2016 η χώρα μας δεν είχε εκπροσώπηση, ενώ ειδικά ο ΠΑΟ συμμετείχε τελευταία φορά το 2012, στην Κωνσταντινούπολη.

 

Best of internet