Quantcast

Όλα τα ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ πρωτοσέλιδα που μας έδωσε ο ξαφνικός έρωτας της Sportime με το κόμμα ΝΙΚΗ

Τι έπαθε η γνωστή εφημερίδα και είπε να γίνει το αθλητικό Μακελειό;

THE NEWSROOM

1 Ιουνίου 2023

Περιμένοντας τα exit polls των εκλογών τα ερωτήματα που βασάνιζαν τον καθένα ήταν διαφορετικά. Για πόσο θα κερδίσει η ΝΔ; Για πόσο θα χάσει ο Σύριζα; Πώς παρακολουθεί τη διαδικασία το ΠΑΣΟΚ; Θα δώσει «Αυτοί είστε» ο κύριος Γενικός; Θα μπουν βουλή η Ζωίτσα και ο Γιάνης με ένα ν; Κι όταν τελικά τα exit polls ήρθαν για να ρίξουν φως στο σκοτάδι των αποριών μας, μας δημιούργησαν ακόμα μια, ίσως την μεγαλύτερη. Όχι δεν εννοούμε το +11 του ΜΤΣΚ που έγινε +20 πιο εύκολα κι από ότι το όχι έγινε ναι σε ένα τυχαίο δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα πριν μερικά χρόνια. Η μεγάλη μας απορία ήταν τι στο διάολο είναι αυτό το Νίκη που πάει να μπει στη Βουλή χωρίς να ξέρουμε καν ότι υπάρχει.

Αυτή η απορία δεν ήταν μόνο δική μας αλλά των περισσότερων. Ακόμα και μερικών δημοσιογράφων στα κλασσικά εκλογικά πάνελ. Επειδή δεν μας αρέσει να μένουμε και να μένετε με απορίες, κάναμε την ερευνά μας και σε ένα άκρως επεξηγηματικό άρθρο απαντήσαμε στα καυτά ερωτήματα γύρω από το ακροδεξιό, χριστιανόπληκτο κόμμα Νίκη. Στο μεσοδιάστημα όμως μας γεννήθηκε μια νέα απορία. Γιατί μια αθλητική εφημερίδα όπως η Sportime έτρεξε την προεκλογική εκστρατεία του Νίκη;

Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, η Sportime γνώριζε για την ύπαρξη του κόμματος εδώ και αρκετό καιρό. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη είδηση που δημοσίευσε σχετικά, ήταν τον Μάρτιο του 2022 και είχε σκοπό μας συστήσει το ένα κόμμα που «πιστεύει ακόμη στα θαύματα». Από τότε ακολουθούν διάφορες δημοσιεύσεις που ουσιαστικά λειτουργούν σαν δελτίο τύπου του κόμματος, το οποίο μέσα από την έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας, μοιράζεται με τους αναγνώστες τις θέσεις που μπροστά τους ο Περίανδρος Πώποτας θυμίζει Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Σταδιακά ο ρυθμός των δημοσιεύσεων αυξάνεται και η Νίκη μπαίνει σε τέσσερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, η οποία άλλωστε φημίζεται για την τάση να φιλοξένει προοδευτικές και σύγχρονες οπτικές στα πρωτοσέλιδά της, όπως εκείνο κατά των εκτρώσεων στα τέλη του 2019.

Η πρώτη φορά που η Νίκη βγαίνει στη μόστρα της Sportime είναι στις 21 Μαίου του 2023. Την ήμερα των εκλογών δηλαδή. Όπως βλέπετε πρόκειται για ένα ξεκάθαρο οπαδικό πρωτοσέλιδο, κάτι που βλέπουμε συχνά σε αθλητικές εφημερίδες όταν αφορά κάποια ομάδα, αλλά ποτέ όταν αφορά κάποιο κόμμα.

 

Την αμέσως επόμενη των εκλογών, η Sportime θυμάται ότι είναι αθλητική εφημερίδα αλλά δεν ξεχνά την αγάπη της για τη Νίκη και έτσι συνδυάζει την αποτυχία της να μπει στη Βουλή με την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκα. Δείχνει πίστη και στις δύο μεριές για νίκη την επόμενη φορά.

Με τρίτο πρωτοσέλιδο στη σειρά, η Sportime ξεχνάει ξανά ότι είναι αθλητική εφημερίδα και μας δείχνει έναν φανταστικό διάλογο ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος και τον Νίκο Ευαγγελάτο, περνώντας ψαγμένο μήνυμα για τον πόλεμο που δέχεται από τα media το αντισυστημικό πατριωτικό κόμμα.

Μετά από ένα διάλειμμα μερικών ημερών, η Νίκη επιστρέφει στο πρωτοσέλιδά της Sportime στις 29 Μαίου με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Θα πείτε, τι πιο σύνηθες να συμβεί;

 

Είναι φανερό ότι εδώ υπάρχει μια σχέση αγάπης, αλλά γιατί; Πως μια αθλητική εφημερίδα που ο κόσμος αγόραζε για να μάθει ποιος παίκτης θα είναι το μπαμ του καλοκαιριού και πως θα κατέβει η ομάδα στο ντέρμπι της Κυριακής, κατέληξε να τρέχει την προεκλογική εκστρατεία του συγκεκριμένου κόμματος. Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς είναι ότι η Sportime φαίνεται να έχει μια έλξη προς τέτοιες ρηξικέλευθες ιδέες. Έτσι, στο δίλημμα σχετικά με το αν θέλει να είναι μια αθλητική εφημερίδα ή το νέο Μακελειό απάντα, “γιατί όχι και τα δύο;”

Best of internet