Quantcast

Πέντε μέρη που θα μπορούσε άνετα να (μην) γίνει ο τελικός κυπέλλου

Ρεαλιστικές προτάσεις που έρχονται να δώσουν λύση στο πρόβλημα

Το ταξίδι του τελικού κυπέλλου είναι κάτι που όλοι μαζί έχουμε απολαύσει και χαρεί με την ψυχή μας. Επειδή όμως η ημερομηνία του ματς πλησιάζει και επειδή όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν, θα πρέπει αναγκαστικά να βρεθεί ένα μέρος για να γίνει ο τελικός. Θέλοντας να βοηθήσουμε την ΕΠΟ, μαζέψαμε μερικές προτάσεις που αισθανόμαστε ότι πραγματικά μπορούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που μας έχει κάνει να περάσουμε τόσο καλά τελευταία. Που θα γίνει ο τελικός κυπέλλου; 

Αερογέφυρα

Ξεκινάμε με μια προφανή και δοκιμασμένη επιλογή. Στην αερογέφυρα έχει ξαναγίνει τελικός ο οποίος μάλιστα συγκίνησε ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε την φίλαθλη Ελλάδα. Η ΕΠΟ προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει το Πανθεσσαλικό, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται απλά ένα κομμάτι αυτού.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους στην αερογέφυρα και παράλληλα να αποκλείσουν το ενδεχόμενο τυχόν επεισοδίων μεταξύ των οπαδών τους. Αν ο αγώνας γίνει εκεί, οι οπαδοί θα αναγκαστούν να παραμείνουν στις εξέδρες και δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν επέτειό τους έξι χρόνια μετά το τελευταίο τους ραντεβού στην πιο διάσημη αερογέφυρα των Βαλκανίων.

Βοτανικός

Η λύση του Βοτανικού είναι μια επιλογή με πολλαπλά οφέλη. Στο μέρος που θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού ένα event όπως ο τελικός κυπέλλου μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για το φιλόδοξο πρότζεκτ.

Η συγκυρία θα ήταν σαφώς καλύτερη αν οι πράσινοι βρίσκονταν στον τελικό, αλλά ακόμα κι έτσι το boost που θα πάρει το νέο τους γήπεδο πριν καν γίνει θα είναι τεράστιο. Οι μπουλντόζες έχουν ήδη ξεκινήσει, όποτε αν στρώσουν λίγο το χώμα μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας oldschool τελικός που θα πετύχει το στόχο της ΕΠΟ. Να κάνει γνωστό το όνομά του ελληνικό ποδοσφαίρου εκτός συνόρων.

Μετρό Θεσσαλονίκης

Επειδή ο ΠΑΟΚ και γενικότερα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης παραπονιούνται συχνά ότι οι τελικοί γίνονται μακριά από την πόλη τους, οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν και μια λύση που δίνει λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

Φήμες λένε ότι το μετρό Θεσσαλονίκης τελικά υπάρχει, οπότε η διοργάνωση ενός τελικού κυπέλλου εκεί, ίσως είναι η τελεία ευκαιρία για τα πραγματικά εγκαίνια του έργου, μετά τα μούφα που έχουμε δει τα περασμένα χρόνια. Ο κόσμος θα μπορέσει να μεταβεί στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα με τους fresh συρμούς της πόλης που με τη σειρά τους θα κάνουν το δικό τους ντεμπούτο.

Ελληνικά νησιά

Ας μη γελιόμαστε, το καλοκαίρι στην Ελλάδα ξεκινάει από μέσα Μαΐου. Κι όταν λέμε ελληνικό καλοκαίρι το πρώτο πράγμα που έρχονται στο μυαλό είναι τα νησιά. Ο τελικός κυπέλλου λοιπόν, θα μπορούσε να διεξαχθεί ακριβώς εκεί.

Όχι σε ένα αλλά σε διάφορα νησιά. Να έσπαγε για παράδειγμα σε τρία μισάωρα και να γινόταν σε τρία διαφορετικά νησιά. Έτσι εκτός από το ότι οι ντόπιοι θα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, οι οπαδοί των ομάδων θα μπορούσαν να συνδυάσουν τον τελικό με τουρ στα νησιά έτσι ώστε να τους γνωρίσει αλλά και να γνωρίσουν τη νησιωτική Ελλάδα.

Σελήνη

Μέχρι να μην είναι, η κάψα της ΕΠΟ ήταν το παιχνίδι να διεξαχθεί στο εξωτερικό. Γερμανία, Αγγλία, Αυστραλία, Κύπρος, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, όλες έχουν υπάρξει υποψήφιες για να φιλοξενήσουν τον τελικό. Καμία δεν κατάφερε να πείσει ότι αξίζει την τιμή. Η φιλοδοξία της ΕΠΟ να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως γνωστό δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μπαίνει σε καλούπια.

Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να κοιτάξει το ενδεχόμενο να γίνει το ματς όχι εκτός χώρας, αλλά και εκτός πλανήτη. Η Σελήνη είναι ένας προσιτός προορισμός που λύνει μπόλικα προβλήματα καθώς δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για να γίνει το παιχνίδι εκεί. Παράλληλα οι οπαδοί των ομάδων θα έχουν την ευκαιρία για την πρώτη οπαδική εκδρομή με διαστημόπλοιο.

 

Best of internet