Quantcast

Ψιτ Ευρωπαίοι, υπάρχουμε κι εμείς: Το Κόπα Αμέρικα ξεκινάει στην σκιά του EURO, αλλά οι τρου φανς ξέρουν

Πλούσιο το καλοκαιρινό μενού για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους

Γιάννης Καραμίχος

1 Ιουνίου 2021

Όπως φαντάζει λογικό, με το πέρας της αγωνιστικής χρόνιας σε συλλογικό επίπεδο, τα περισσότερα φώτα για τους ποδοσφαιρόφιλους στην Ελλάδα έχουν στραφεί προς EURO μεριά. Και πως να μην συμβεί αυτό άλλωστε όταν ‘ανήκομεν εις την δύσιν’ που έλεγε με στόμφο και περηφάνια ο γεροΚαραμανλής. Η μεγάλη διοργάνωση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 11 Ιουνίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1, έχει τραβήξει μονομερώς το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, παρότι η χώρα μας δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν και παρόλο που ταυτόχρονα στα γήπεδα της Βραζιλίας θα λάβει μέρος η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΡΑ του Copa America.

Δεν ξέρω αν είναι εντύπωση δικιά μας ή αν το έχετε αφουγκραστεί κι εσείς, αλλά φέτος δεν έχει ακουστεί σχεδόν καθόλου το γεγονός οτι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε EURO και Copa America τις ίδιες μέρες και οτι το ποδοσφαιρικό μενού θα είναι άφθονο. Και είναι κρίμα. Γιατί οι τρου χαρντκορ ποδοσφαιρόφιλοι, θα θυμούνται οτι οι πιο όμορφες καλοκαιρινές ποδοσφαιρικές ανέμελες ώρες περνούσαν με καρπουζάκι και μεταμεσονύκτια θέαση άσβερκων νοτιοΑμερικάνων που ήταν έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον βρουν μπροστά τους.

Τι είναι το Copa America όμως; Είναι λαμπερά φώτα, γήπεδα στολίδια, τεχνίτες παίχτες, στρωτό ποδόσφαιρο και με την ευγενή άμιλλα να πρωταγωνιστεί; Είναι κακής ποιότητας θέαμα, με διαιτησίες καρμανιόλες, ποδοσφαιριστές έτοιμους να κόψουν καριέρες και κακό αγωνιστικό ρυθμό; Η απάντηση; Λίγο απ’όλα. Για αυτό μας αρέσει. Το Copa America έχει την δυνατότητα να βάλει μέσα στην αρένα τον Μέσι και την Εθνική Βραζιλίας για να αντιμετωπίσουν τους κανίβαλους Αρέβαλο Ρίος και Εθνική Βολιβίας και στο τέλος να έρθει Χ και με απογοητευμένους τους κανίβαλους για το αποτέλεσμα.

Copa America: Όλες οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση

  • To Copa America  (Κύπελλο Αμερικής) είναι η κυριότερη διοργάνωση των εθνικών ομάδων ανδρών υπό την αιγίδα της CONMEBOL (δηλαδή της λατινοαμερικάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου).
  • Στο Copa America επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο 2 ή 3 ομάδων από τη ζώνη της CONCACAF. Το Μεξικό συμμετέχει πάντα από το 1993.
  •  Η διοργάνωση διεξήχθη για πρώτη φορά από τις 2 Ιουλίου ως τις 17 Ιουλίου 1916 ως μέρος των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα της Αργεντινής.
  • Στη διάρκεια της οργάνωσης ιδρύθηκε η CONMEBOL στις 9 Ιουλίου, ημέρα ανεξαρτησίας της Αργεντινής.

Ανατροπή δεδομένων για το φετινό Κόπα Αμέρικα 2021

Στη Βραζιλία θα πραγματοποιηθεί τελικά το φετινό Copa America, καθώς οι αρχικές συνδιοργανώτριες Αργεντινή και Κολομβία αποσύρθηκαν αμφότερες εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού και τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές αντίστοιχα. Αρχικά είχε αποσυρθεί η Κολομβία και παρότι στη συνέχεια οι ποδοσφαιρικές αρχές αλλά και η πολιτική ηγεσία της Αργεντινής τόνιζε ότι η χώρα είναι σε θέση να διοργανώσει μόνη της το Copa America, τελικά αποσύρθηκε και αυτή λόγω της δραματικής αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η CONMEBOL συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και προχώρησε %8

Best of internet