Quantcast

Είναι το καρκιNations League μια μορφή αθλητικής καραντίνας;

Σαν Μαρίνο- Γιβραλτάρ ή GΝΤΜ; Εύκολη απάντηση.

Γιάννης Καραμίχος

12 Νοεμβρίου 2020

Μετά τον σεισμό στην Σάμο, τον θάνατο των 2 παιδιών από τοίχο που τους καταπλάκωσε και τις ανυπολόγιστες υλικές ζήμιες που έπληξαν την Έλλαδα, τίποτα δεν προμήνυε το τι χειρότερο μπορούσε να επακολουθήσει. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Θεσσαλονίκη για τα πολλά κρούσματα και την εκθετική μορφή που είχε παρουσιάσει ο τρισκατάρατος ιός, αλλά κανείς δεν φανταζόταν (ή μάλλον δεν ήθελε να φανταστεί) οτι θα έχουμε δεύτερο γύρο γενικού lockdown. Τελικά με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 2000, ο Πρωθυπουργός κατόπιν συνεννόησης με την ειδική ομάδα λοιμωξιολόγων, αποφάσισε να μας κλείσει για άλλη μια φορά στους τέσσερις τοίχους και να κοιτάμε το ταβάνι, κάνοντας φούσκες με το σάλιο μας για έναν περίπου μήνα. Παρόλα αυτά, μας άφησε το περιθώριο τριών ημερών να το συνειδητοποιήσουμε και να κάνουμε τα απαραίτητα ψώνια, μέχρι να έρθει το Σαββατιάτικο μάντρωμα.

Αυτό το Σαββατιάτικο μάντρωμα λοιπόν, μπορεί να ξύπνησε μνήμες ανοιξιάτικου lockdown και απαλεψιάς, με μία σημαντικότατη όμως διαφορά για τα αρρωστάκια της στρογγυλής θεάς. ΑΠΛΕΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Και ναι, το να ξυπνάς στις 2.30 το μεσημέρι και να σου έχουν έτοιμο στο πιάτο το Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι απείρως προτιμότερο από το να είσαι σπίτι και να βλέπεις επαναλήψεις μεσημεριανάδικων τύπου Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ειδικά όταν μετά το Έβερτον-Γιουνάιτεντ, ακολουθεί το Μπαρτσελόνα-Μπέτις ,αργότερα το Παναθηναϊκός-Ατρόμητος και για επιδόρπιο σου έχουν την ντερμπάρα Ντόρντμουντ-Μπάγερν. Με τέτοιο Σαββατιάτικο αγωνιστικό μενού την λες και εθελοντική την καραντίνα.

Το σκηνικό της Κυριακής παρόμοιο. Κι αυτή την φορά η δόση αγωνιστικού οπίου, μία ώρα νωρίτερα. Λάτσιο-Γιουβέντους στις 13.30 το μεσημεράκι και το αρνάκι με πατάτες χωνεύεται ακόμα πιο εύκολα, βλέποντας τον Καισέδο να καρφώνει την αχώνευτη στο 95. Ακολουθεί ελληνικό κυρίως πιάτο με Όφη-Ολυμπιακό και μετά έχουμε και λέμε. Μάνστεστερ Σίτυ- Λίβερπουλ, Λέστερ-Γουλβς, Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης, Αταλάντα-Ίντερ. Όλα τα πρωταθλήματα, για όλα τα γούστα μέχρι τις 00.00 τα μεσάνυχτα. Αυτή η καραντίνα τελικά έχει και τα καλά της, αέρα πέρασαν οι 2 πρώτες μέρες.

Κι αφού λοιπόν έχεις αρχίσει να καλοβλέπεις την σπιτική ρέκλα με τέτοια αγωνιστική δράση που σου προσφέρεται στην οθόνη, ξαφνικά όλα σκοτεινιάζουν. Όχι μικρέ μου τηλεθεατή. Την βδομάδα που μας έρχεται δεν θα κουνήσεις σεντόνι με αστέρια, φαίνεται να σου ψιθυρίζει στο αυτί μια φωνή από το υπερπέραν. Την βδομάδα που μας έρχεται θα κουνήσεις το πουά παρθενοσέντονο του Carnations League και θα πεις και ευχαριστώ. Δεν θα ακούσεις τον ναυλωτικότερο νανούρισμα που λέγεται ύμνος Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ‘βιάστηκα’ της Καίτης Γαρμπή σε όπερα version.

‘Μα άλλους νόμους έχει η καρδιά, δεν είναι για κείνη ποτέ αργά’

 

Και άντε, πάει στον διάολο ο ύμνος γιατί η Καιτούλα είναι και διαχρονική συμπάθεια. Είναι δυνατόν αντί για Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης και Λαουτάρο vs Σέρχιο Ράμος να αναγκαζόμαστε να βλέπουμε Μάλτα-Ανδόρρα και Aντρέ Σκέμπρι vs Γκαφούρ και μάλιστα για 2 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ;; (αυτονόητο οτι τους γκουγκλάραμε). Ναι οκ, είμαστε εμπαθείς  γιατί έχει και Γαλλία-Πορτογαλία και Σουηδία- Κροατία και πάει λέγοντας. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, τι απόθεμα αγωνιστικών ικανοτήτων ξοδεύουν οι Κριστιάνοι Ρονάλντοι και οι Εμπαπέδες για το Μίλκο Καπ των διεθνών διοργανώσεων; Έχετε ψαχτεί με το τι διακυβεύεται μέσω αυτών των αγώνων, ειδικά για την Ελλάδα που βρίσκεται στους αδύναμους του τουρνουά;

Επειδή μάλλον έχετε μπερδευτεί και λογικό το βρίσκουμε, ήρθε η ώρα να σας διαλευκάνουμε το τοπίο σχετικά με το τι εισιτήρια δίνονται από το καρκινέισονς λιγκ, για να πειστείτε κι εσείς οτι οι Άγριες Μέλισσες είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τα ματάκια σας τις επόμενες 2 εβδομάδες. Λοιπόν, βγάλτε χαρτί και στυλό και σημειώστε.

H Eυρώπη βγάζει στο Μουντιάλ του 2022, 13 συνολικά ομάδες. Οι 10 θα προκύψουν από τα προκριματικά του Μουντιάλ που θα πραγματοποιηθούν σε λίγο καιρό. Τώρα οι άλλες τρεις βγαίνουν ως εξής. Οι 10 δεύτεροι των ομίλων των κανονικών προκριματικών του Μουντιάλ, μαζι με τους 2 καλύτερους του Nations League που παίζεται τώρα, κάνουν 12 ομάδες . Από αυτές τις 12 ομάδες, θα προκύψουν 3 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και η ομάδα που θα βγει πρώτη από κάθε γκρουπ θα περάσει στα τελικά του Μουντιάλ. Φυσικά επειδή στον ανθυποθεσμό συμμετέχουν και ομάδες που ενδέχεται να τερματίσουν πρώτες στους ομίλους τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ αλλά ταυτόχρονα είναι και πρώτες στο Nations League, την θέση αυτών αναμένεται να πάρουν οι αμέσως επόμενες καλύτερες ομάδες. Οπότε για να τελειώνουμε την περιγραφή Θωμά Μάτσιου και να μην σας κουράσουμε άλλο, όσον αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον, η εθνική μας ομάδα πρέπει αρχικά να προκριθεί ως πρώτη τον όμιλο στο Nations League και μετά να περάσει από καμιά 10αρια σκόπελους ακόμα.

Mε λίγα λόγια, υπομονή δύο εβδομάδες μέχρι το αγαπημένο μας πρωτάθλημα, η ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΡΑ, να μας καθηλώσει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και μέχρι τότε αν δεν την παλεύετε άλλο από τον εγκλεισμό και το Σαν Μαρίνο- Γιβραλτάρ στις 4 το μεσημέρι Παρασκευής , σίγουρα το GΝΤΜ θα σας προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις, στην αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή στην κανονικότητα. Έκτος αν είστε χάστες, οπότε καλά ταμεία.

 

 

 

 

 

 

Best of internet