Quantcast

23 χρόνια πέρασαν από το βρωμόσουτο Γιαννακόπουλου στην Πόρτο, αύριο θα το επαναλάβει ο Μπουχαλάκης

Μην εκπλαγείτε αν πετάξει κάνα μπομπόνι αύριο κι ο Μπούχα

THE NEWSROOM

26 Οκτωβρίου 2020

Το ημερολόγιο έδειχνε 17/9 του 1997. Ο Ολυμπιακός  στην παρθενική του εμφάνιση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (με την νέα του μορφή) υποδέχεται την Πόρτο, σε ενά ΟΑΚΑ που θυμίζει Βεζούβιο. 70.000 και πλέον ερυθρόλευκοι βρίσκονται στις κερκίδες για να δουν από κοντά το συνόλο του Ντούσαν Μπάγεβιτς που ντεμπούταρε απέναντι στους Πορτογάλους. Και ευτυχώς γι’αυτούς δεν θα αργούσε η ώρα που θα πανηγύριζαν και το πρώτο γκολ της αγαπημένης τους ομάδας. Ο 44χρονος, πλέον, Στέλιος Γιαννακόπουλος είχε δεχθεί την μπάλα από τον Ίλια Ίβιτς και με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 40 μέτρα την είχε στείλει στη δεξιά γωνία της εστίας του Ρούι Κορέια,μόλις στο έκτο λεπτό. 1-0 τελικό σκορ και ο Ολυμπιακός μπαίνει με το δεξί στους ομίλους.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Τοχούρογλου, Ανατολάκης, Καραταΐδης, Βαρεσάνοβιτς, Γεωργάτος (Γκόγκιτς), Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης, Πασαλίδης, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (60′ Νταμπίζας), Ίβιτς  (90′ Σαμπανάτζοβιτς)

Πόρτο: Κορέιρα, Μέντες, Πίντο (33′ Μπαρόσο), Αλοΐζιο, Σάντος, Μπάρος (51′ Καπούτσο), Ζάχοβιτς, Φόλια (60′ Αρτούρ), Ντρούλοβιτς, Κονσεϊσάο

23 χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και πάλι την Πόρτο, αυτή την φορά στην Πορτογαλία και φιλοδοξεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά και την νίκη του επί της Μαρσέιγ. Κι αν εν έτει 2020 ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αράζει σε τοπικά καφενεία και παίζει μπαρμπουτάκι με αυγολέμονους της γειτόνιας του σε τσιλ μόουντ,ο Ολυμπιακός έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα για να επαναλάβουν το έπος του και να πάρουν λίγη από την αίγλη του πρώην άσσου των Πειραιωτών. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και δεν αποτελεί μυστικό οτι οι στόχοι του για το εγγύς μέλλον, είναι μεγαλύτεροι από αυτούς των παλαιότερων χρόνων. Αφήστε που κι ο Μπουχαλάκης, είναι μανούλα στα μπομπόνια εκτός περιοχής και έχει χρηστεί σκόρερ από μακρινές αποστάσεις ουκ ολίγες φορές. Για να δούμε αν θα το επαναλάβει κι αύριο.

Best of internet