Quantcast

Βρίσκουμε επαγγέλματα στις 9 πιο αντιποδοσφαιρικές φάτσες που έχουν περάσει απο την σούπερ λιγκ

Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αμά πεινάσεις πιάστηνε

Γιάννης Καραμίχος

22 Οκτωβρίου 2020

Στο λατρεμένο ελληνικό πρωτάθλημα του Γιάννη Κομπότη, του Μάκη του Ψωμιάδη και του Αχιλλέα Μπέου, έχουν αν μη τι άλλο παρελάσει θρυλικές μορφές των γηπέδων. Πολλές από αυτές τις μορφές, μας έχουν κάνει να αναρωτηθούμε αν η ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο είναι κάποια άνωθεν καρμική εντολή ή όντως επέλεξαν αυτό το επάγγελμα από μόνοι τους. Φυσιογνωμίες που αν δεν τις βλέπαμε στις τέσσερις γραμμές των γηπέδων, θα περιμέναμε να μας εξυπηρετήσουν σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή σε κάποιο κατάστημα εστίασης ή και ακόμα να μας υποδεχτούν σε κάποια μυστική συναγωγή που ελέγχουν τις τύχες του σύμπαντος.

 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις 9 φυσιογνωμίες που ξεχωρίσαμε και τι επάγγελμα ταιριάζει στον καθένα:

1.

 

Πέμπτη απογευματάκι μετά το μάθημα στην Σιβιτανίδειο, έχεις μαζέψει το κρου και κατηφορίζετε προς πλατεία Κύπρου για έναν χαλαρό καφέ υπό την συνοδεία ναργιλέ. Ο Νασίμ Χνιντ είναι ο άνθρωπος σου. Θα σου αραδιάσει όλο τον κατάλογο με τις γεύσεις, θα σου δείξει πως να παίρνεις σωστή τζούρα χωρίς να κάψεις τα σωθικά σου και θα σου ανανεώσει τα κάρβουνα όταν το χρειαστείς με χειρουργικές κινήσεις.

2. 

 

Capoeira, βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη. Ρούμπεν Σεμέδο Πορτογάλος άρα προφανής συγγένεια με την χώρα της Σάμπα. Αέρινος με την μπάλα στα πόδια, αέρινος και στις κινήσεις του στο γυμναστήριο Banzo de Sanjala που διατηρεί στα Εξάρχεια και διδάσκει Capoeira τους λιλιπούτειους μύστες.

3. 

 

Μέτρα λιτότητας, μνημόνιο, επιτήρηση, διεθνές νομισματικό ταμείο. Αν αυτοί οι όροι τρεμοπαίζουν στο μυαλό σας ως εφιάλτης περασμένων χρόνων, ο Πολ Τόμσεν….εεεε ο Λάζλο Μπόλονι γύρισε στην Ελλάδα για να επαναφέρει σκοτεινές μνήμες στις συνειδήσεις των Ελλήνων. Ευχόμαστε τώρα να δούμε και Πετρούλα Κωστίδου σε μελλοντική συνέντευξη τύπου να τον καυλαντάει όπως μόνο εκείνη ξέρει.

 

4. 

 

Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς κύριοι.Δύο μέτρα παλικαράς, σώμα αγαλματένιο, βλέμμα σπινθηροβόλο, ράφλας και πάντα κυριαρχικός στο μαν του μαν όταν έπαιζε στην μοναχοκόρη. Δεν θα μας έκανε καθόλου εντύπωση η ίδια κυριαρχία με μαστίγια και χειροπέδες και σε μαν του γούμαν σε γερμανική πορνό παραγωγή.

 

 

5. 

 

Αν η φωτογραφία είχε στόμα θα φώναζε ‘Στο χέρι φίλε μου ή να το κάνω πακετάκι’; Κιμπάρης ψήστης ο Μητσάρας, στο σχόλασμα θα κεράσει και κρασάκι και ότι εχει απομείνει από κρέατα θα το πετάξει στις γάτες έξω από το σουβλατζήδικο.

6. 

 

Έχει χάσει η ΠΑΟΚάρα για 14η συνεχόμενη χρονιά την ευκαιρία να μπει στους ομίλους του Τσου Λου, τρώγοντας γκολ στο 94 από τον Άγιαξ; Είσαι στο γήπεδο και θες κάπου να ξεσπάσεις και να παρηγορηθείς; Η χοτντογκάρα του Λημνιού έξω από το γήπεδο θα σου απαλύνει τον πόνο. Κι επειδή ΠΑΟΚ δεν γινάμε για τους τίτλους, πάρε κι ένα κασκολάκι, που θα το ξαναβρείς με 5 ευρώ;

7. 

 

 

Τι κρίμα. Ο Ορλάντο Μπλουμ επιλέχτηκε τελικά ως ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Λέγκολας στην τριλογία του Lord Of the rings, αφού ο Σουηδός πρώην μπακ της ΑΕΚ και του ΠΑΟ κόπηκε από τον σκηνοθέτη Peter Jackson σε ένα από τα πολλά κάστινγκ που πραγματοποιήθηκαν.

8.

 

Έχει σπάσει η οθόνη του κινήτου σου και δεν βγαίνεις για να επιδιορθώσουν την βλάβη στον Γερμανό; Ο Γιασίν Αγιούμπ έχει μεριμνήσει για σένα και θα τον βρεις στην οδό Ζήνωνος στην Ομόνοια για τα περαιτέρω.

9. 

 

Αυτό ακριβώς,τίποτα άλλο.

 

 

Best of internet