Quantcast

10 δικαιολογίες ανθρώπων του ποδοσφαίρου που μόνο έναν αθλητικό δικαστή θα μπορούσαν να πείσουν

Πειστείτε ελεύθερα

Ιωάννηc

17 Μαΐου 2018

Είναι γνωστό, αγαπητοί φίλοι, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και σε όλα τα ποδόσφαιρα του κόσμου, ένας ποδοσφαιριστής, ένας οπαδός ή ένας παράγοντας μπορεί κάποια στιγμή να παραφερθούν. Ωστόσο, στη χώρα μας έχουμε έναν μαγικό τρόπο να αναλαμβάνουμε και με το παραπάνω τις ευθύνες των πράξεων μας. Με αφορμή ένα πολύ πρόσφατο παράπτωμα του Κλάους Αθανασιάδη, ας ανατρέξουμε σε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν κρύφτηκαν πίσω από το κωλοδάχτυλο τους.

937

Το κωλοδάχτυλο του Φερνάντο Νάβας

Σε αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ το 2000, ο Αργεντίνος Νάβας της Ένωσης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και κατά την αποχώρηση του από τον αγωνιστικό χώρο έδειξε το μεσαίο δάχτυλο και των δύο χεριών του στους φίλους του Ολυμπιακού. Κατά την απολογία του χρησιμοποίησε το απόλυτα πειστικό επιχείρημα ότι ρωτήθηκε για το σκορ του αγώνα και έδειξε ότι ήταν 1-1. Αθώος.

485

Βου Βου Βούλγαρη

Σε παλαιότερη δεκαετία, οπαδοί της ΑΕΚ φωνάζουν το all time classic “Βου Βου Βούλγαροι” και η Ένωση στην απολογία της ισχυρίζεται πως η κιτρινόμαυρη λαοθάλασσα ήταν ενθουσιασμένη με τη διαιτησία του διαιτητή Βούλγαρη και με το σύνθημα αυτό τον επευφημούσε.

336

Τα φρέσκα κοτόπουλα σε ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Σε ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ το 2010, οι φίλοι του Άρεως πέταξαν κάποια κοτόπουλα στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης, ωστόσο κατά τον δικηγόρο της ομάδας, κ. Κοντοβαζαινίτη, “τα κοτόπουλα τα είχε ένας για να τα πάει σπίτι του, αλλά του έφυγαν μέσα στο γήπεδο”. Όποιος δεν πείστηκε είναι υπερβολικά καχύποπτος.

297

Ο Άντζας ξύνει το κεφάλι του και οι χέιτερς νομίζουν ότι κάνει κωλοδάχτυλο

Το 2007 ο Άντζας είχε μια φαγούρα στο κεφάλι όταν αποβλήθηκε σε ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ωστόσο διευκίνισε ότι επρόκειτο περί κοινού ξυσίματος και αθωώθηκε.

245

Η καρέκλα που προσγειώθηκε στον Εμπέντε και έφταιγε ο στρατηγός άνεμος

Το 2004 σε αγώνα Ηρακλής – ΑτρόμητοςΧαλκηδόνα, μια καρέκλα εκτοξεύτηκε από την κυανόλευκη κερκίδα στον Καμερουνέζο Κέρβερο, Πιέρ Εμπέντε. Ο Ηρακλής ισχυρίστηκε ότι την πήρε ο αέρας.

217

Η αναπαράσταση της φάσης από τον Γκούμα

Το 2005 ο Γιάννης Γκούμας σπρώχνει τον διαιτητή Κεμπαρίδη, τιμωρείται με 8 αγωνιστικές αλλά η δικαιολογία ότι έκανε στον διαιτητή αναπαράσταση μιας φάσης διέλυσε τα σύννεφα και η ποινή του συρρικνώθηκε σε μία αγωνιστική. Γιάνναρε σε παρεξηγήσαμε ρε αλάνι.

203

Ο Κασάμι δείχνει τον μηρό του στους φίλους της ΑΕΚ

Το 2015 ο Ολυμπιακός με γκολ του Φράνκο Χάρα στο 90′ παγώνει το ΟΑΚΑ και παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παϊτίμ Κασάμι διδάσκει ήθος στους πανηγυρισμούς, και στην απολογία του ισχυρίζεται ότι έδειχνε τον μηρό του.

153

Το χαλασμένο μηχάνημα αλκοτέστ του Κλάους

Στην πατρίδα της Netta Barzilai και του Ιησού Χριστού, ο Στέφανος Αθανασιάδης συνελήφθη από Ισραηλινούς αστυνομικούς να οδηγάει σε κατάσταση μέθης. Κατά την απολογία στον σύλλογο του, ισχυρίστηκε ότι ήταν χαλασμένο το μηχάνημα του αλκοτέστ. Λογικό ακούγεται.

125

Η μπανάνα στον Σαλίνο

Το 2014 σε επεισοδιακό ματς ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, ο Σαλίνο γίνεται αποδέκτης μιας μπανάνας από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στην απολογία, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Πλιάτσικας, εξηγεί: “Ίσως ο οπαδός είχε την μπανάνα για να τη φάει γιατί ο κόσμος ήρθε από νωρίς στο γήπεδο. Και την πέταξε μέσα όπως θα πέταγε οτιδήποτε άλλο”

95

Τα αυτοκόλλητα στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ

Το 2011, σε ματς Γιάννενα-ΟΦΗ οπαδός των Ηπειρωτών μπουκάρει στο γηπεδο και την πέφτει στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Βεζυρίδη. Ο οπαδός απομακρύνεται βίαια, αλλά αδίκως, αφού ήθελε απλά να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο στον γκολκίπερ των Κρητικών. Παρεξήγηση.

Best of internet