Quantcast

Το BBC ζήτησε συγγνώμη και ξεαπέλυσε τον αρχιμύσταρο Γκάρι Λίνεκερ που έκραξε τη βρετανική κυβέρνηση για παράνομα pushbacks μεταναστών

Τσιάρτα πονάς

THE NEWSROOM

13 Μαρτίου 2023

Ο Γκάρι Λίνεκερ είναι μια από τις πιο iconic φιγούρες του BBC και του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο πρώην φορ των Λέστερ, Έβερτον, Μπαρτσελόνα και Τότεναμ και εθνικής Αγγλίας, έκανε σπουδαία καριέρα ως παίκτης και ακολούθησε ανάλογα βήματα και ως παρουσιαστής. Ο Λίνεκερ είναι εδώ και περίπου τριάντα χρόνια μια από τις πρώτες μούρες ποδοσφαιρικών σχολιαστών του BBC και έχει κερδίσει τον κόσμο με την συμπαθητική του φάτσα και την άρνηση του να γεμίζει τον τηλεοπτικό χρόνο με τετριμμένες και βαρετές τοποθετήσεις.

Σε μια από αυτές δεν κώλωσε να παρομοιάσει την μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης με εκείνη των ναζί. Αυτό έφερε σε μια κάποια αμηχανία το κρατικό BBC που μη ξέροντας πως ακριβώς να αντιδράσει διέκοψε τη συνεργασία του με τον Λίνεκερ και καλά λόγω παραβίασης κανόνων αμεροληψίας. Φυσικά οι υπόλοιποι της συμμορίας μεταξύ των όποιων ο Άλαν Σίρερ και Ιάν Ράιτ, στήριξαν τον συνάδελφό τους και αρνήθηκαν να βγουν στον αέρα χωρίς αυτόν. Με τούτα και με κείνα το BBC ζήτησε συγγνώμη και έφερε πίσω το Λίνεκερ.

Best of internet