Quantcast

Μύστισσα Νίκη Ξάνθου έδωσε 10k για τα απαγορευμένα παπούτσια του Τεντόγλου, σε βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας πήγαν τα λεφτά

Στην καλή είδηση της ημέρας

Πριν από μερικές εβδομάδες η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ακύρωσε το ρεκόρ του Μίλτου Τεντόγλου επειδή έκρινε ότι το χρώμα των παπουτσιών του δεν ενδείκνυται για αγώνες μήκους. Ο Τεντόγλου δε χαλάστηκε ιδιαίτερα και λίγες μέρες αργότερα έκανε σμπαράλια την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο και γλέντησε όπως έπρεπε την ομοσπονδία. Παράλληλα βρήκε τρόπο τα μοιραία παπούτσια του να γίνουν βοήθεια για ανθρώπους που περνάνε πολύ δύσκολα τελευταία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος μαζί με τον προπονητή του αποφάσισαν να δημοπρατήσουν τα παπούτσια, με σκοπό τα έσοδα να πάνε στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Η πρώην Ολυμπιονίκης και κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο μήκος Νίκη Ξάνθου, δεν έχασε την ευκαιρία. Τσίμπησε το παπουτσάκι στην άκρως οικονομική τιμή των 10..000 ευρώ και έστειλε μια σημαντική βοήθεια στους γείτονες.

«Ο σεισμός στην Τουρκία συγκίνησε όλους τους Έλληνες κι εμένα προσωπικά. Βλέποντας τις σκηνές τις πρώτες μέρες με τους απεγκλωβισμένους ανθρώπους από τα ερείπια μου ήρθε η επιθυμία να βοηθήσω πιο ενεργά. Σαν από μηχανής Θεός ο Μίλτος μετά τη γνωστή φασαρία με τα παπούτσια του και το άλμα στα 8,40 μ., που δεν αναγνωρίστηκε ανακοίνωσε μαζί με τον Γιώργο Πομάσκι την συγκινητική τους ιδέα να διαθέσουν τα παπούτσια για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά της Τουρκίας. Ως πρώην αθλήτρια του Πομάσκι, αλλά και ως άνθρωπος που καταλαβαίνει πόσο μεγάλος αθλητής και όχι μόνο είναι ο Μίλτος, μίλησα μαζί τους και τους είπα ότι θα ήθελα να πάρω εγώ τα παπούτσια και να δώσω τα χρήματα που επιθυμούν για τους σεισμόπληκτους. Ιδέα που έγινε άμεσα αποδεκτή»

Best of internet