Quantcast

Μανδαρινικά και γιαπωνέζικα θέλει να μάθει ο Τσιτσιπάς, όνειρό του να διδάξει όλο τον πλανήτη πως να παίζει με ποιότητα

Πως να λέγεται το «αυτός εκεί ο μαλάκας με έχει γμσ» στα μανδαρινικά;

THE NEWSROOM

21 Ιανουαρίου 2023

Το Αυστραλιανό Όπεν έχει ξεκινήσει και το χρυσό παιδί του Ελληνικού τένις μπήκε και πάλι στις ζωές μας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ξεκινήσει φορτσάτος το τουρνουά και προελαύνει χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ μέχρι στιγμής. Στο τελευταίο του ματς πήρε παραμάζωμα τον Ολλανδό Τάλον Γκρίκσπορ και προκρίθηκε άνετα στον επόμενο γύρο. Ωστόσο όπως όλοι ξέρουμε, όταν μιλάμε για Στέφανο Τσιτσιπά, το θέαμα δεν περιορίζεται στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να μας καθηλώσει με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

“Ήταν όνειρό μου από παιδί να μιλάω άπταιστα πολλές γλώσσες. Δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω εδώ και μερικά χρόνια λόγω των ταξιδιών μου. Έχω την τάση να χρονοτριβώ. Αν δεν ήμουν τόσο ενεργός στο τένις όσο είμαι τώρα, σίγουρα θα ήθελα να μάθω περισσότερες γλώσσες και να έχω την ικανότητα να επικοινωνώ με οποιονδήποτε πολιτισμό ή οποιοδήποτε έθνος στον κόσμο. Νομίζω ότι είναι υπερδύναμη. Θα ήθελα να μάθω ισπανικά, πορτογαλικά και μανδαρινικά ή ιαπωνικά“.

Θυμίζουμε πως πριν μερικές βδομάδες είχαμε μάθει για τις σκηνοθετικές ανησυχίες του Στέφανου και για την πιθανότητα να ακολουθήσει αυτή την καριέρα στο μέλλον. Η αλήθεια είναι πως ο ασιατικός κινηματογράφος βρίσκεται σε μόνιμη άνοδο τα τελευταία χρόνια.  Λέτε να έχει σκοπό να γυρίσει κάποια ταινία στα μανδαρινικά ή τα ιαπωνικά;

 

Best of internet