Quantcast

Διπλό Αντετοκούνμπο vs Ντόνσιτς θα δουν τα Βαλκάνια, ευκαιρία να αποδείξουν ποιος είναι ο καλύτερος σε συνθήκες κανονικού μπάσκετ

Λέτε να έχει προηγηθεί ραντεβού στους NBA Finals;

THE NEWSROOM

3 Ιανουαρίου 2023

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόνσιτς διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο. Οι δυο τους οργιάζουν εδώ και χρόνια στο ΝΒΑ αλλά αυτό δεν λέει και κάτι. Άλλωστε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο καθένας μπορεί να βάλει εύκολα 35 πόντους μέσο όρο. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ όπου με ηγέτες εκείνους Ελλάδα και Σλοβενία ξεκίνησαν ως φαβορί και τελικά πήγανε άπατες. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της Σερβίας του Γιόκιτς, πράγμα που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πραγματικό μπάσκετ παίζεται στην Ευρώπη.

Εδώ λοιπόν και μάλιστα στην πιο καυτή γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου, τα Βαλκάνια, Αντετοκούνμπο και Ντόνσιτς θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών. Χθες η ελληνική ομοσπονδία ανακοίνωση φιλικό με τη Σλοβενία στις 4/8 στην Αθήνα και λίγες ώρες πριν οι Σλοβένοι μας ενημέρωσαν ότι θα παιχτεί ακόμα ένα φιλικό στις 2/8 στη Λιουμπλιάνα. Οι δυο σταρ του NBA δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι σε ευρωπαϊκό έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ποιος είναι ο καλύτερος εδώ που μετράει πραγματικά.

Best of internet