Quantcast

Προς Σαουδική Αραβία ο Κριστιάνο, καθαρά ποδοσφαιρικά τα κίνητρα του Πορτογάλου σούπερ σταρ

Θα πάρει και κάτι ψιλά

THE NEWSROOM

22 Δεκεμβρίου 2022

Η φετινή χρονιά είναι μια ασταμάτητη ποδοσφαιρική κατηφόρα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επέστρεψε πέρυσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια μεταγραφή που έριξε το ίντερνετ, αλλά έριξε εξίσου και τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Μετά από μια συμπαθητική (για τα δικά του δεδομένα) πρώτη χρονιά, ο Κριστιάνο έχει πάρει μια κάτω βόλτα που ακόμα κι αν τον αντιπαθείς δεν γίνεται να σε ψήνει. Όταν είδε ότι αντί για τίτλους και δόξα, το μενού θα έχει Μαγκουάιρ και Γιουρόπα αποφάσισε ότι τέλος τα ρομάτζα. Ζήτησε λοιπόν να φύγει και όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν πολυπαίζει, άρχισε τις ομορφιές. Όπως για παράδειγμα το να ρίχνει πιστόλια στις προπονήσεις της προετοιμασίας ή να φεύγει από αγώνες επειδή του ζητήθηκε να μπει αλλαγή στα τελευταία λεπτά.

Λίγο πριν το Μουντιάλ, ο Κριστιάνο έδωσε εκείνη την περιβόητη συνέντευξη στον Άγγλο Αντρέα Μικρούτσικο και ουσιαστικά ανάγκασε τη Γιουνάιτεντ να του λύσει το συμβόλαιο. Μια κίνηση που μάλλον χαροποίησε ιδιαίτερα τον Τεν Χαγκ ο οποίος δεν νοιαζότανε και πολύ για το πόσες φανέλες πουλάει ο Κριστιάνο. Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περίμενε ότι στα γήπεδα του Κατάρ και με την αγαπημένη του εθνική, ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών θα αναγεννηθεί και θα προσελκύσει και πάλι τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια της Ευρώπης. Αντ’ αυτού είδαμε μια συνέχεια του ότι συνέβαινε στη Γιουνάιτεντ. Κακή αγωνιστική εικόνα, τσακωμοί με τον προπονητή και πάγκος από τον Γκονζάλο Ράμος. Μέσα σε όλα πήρε το Μουντιάλ και ο Μέσι.

Φυσικά καμία ομάδα δεν θέλει να βάλει στα αποδυτήριά της μια πυρηνική βόμβα όπως ο Κριστιάνο αυτή τη στιγμή. Καμία εκτός από τον Ολυμπιακό και την Αλ Νασρ. Κι αν οι Πειραιώτες έχουν να του προσφέρουν τρελό παρεάκι μαζί με Χάμες και Μαρσέλο, οι Σαουδάραβες του έχουν τάξει σχεδόν το μισό ΑΕΠ της χώρας. Συμβόλαιο μέχρι το 2030. Δυόμιση χρόνια παίκτης και άλλα τόσα πρεσβευτής στην προσπάθεια της χώρας να διοργανώσει το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Οι απολαβές του; Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Πώς να μη σε συγκινήσει μετά ένα τόσο αμιγώς ποδοσφαιρικό πρότζεκτ;

 

Best of internet