Αντιαποικιακό θρίλερ το Σενεγάλη – Αγγλία, τον παλιό καλό εαυτό τους ελπίζουν να μη θυμηθούν οι δεύτεροι

Αυτόν τον παλιό καλό εαυτό θέλει να εκμεταλλευτεί η Σενεγάλη

THE NEWSROOM

4 Δεκεμβρίου 2022

Οκ, έχουν περάσει χρόνια από τότε που η Come_on_England ήταν το φημισμένο για τις γκέλες του σύνολο που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες – αν και πολύ πιθανόν με τις γκέλες του να έχει ανταμείψει πολλές φορές τους φίλους της γκάφας στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ φαίνεται μια αρκετά αποτελεσματική ομάδα: Τα λιοντάρια χόρτασαν το κοινό της γκολ με το Ιράν και παρά το Χ με τις ΗΠΑ, η Αγγλία πήρε τελικά τους αναγκαίους βαθμούς για να περάσει στους 16 ως πρώτη στον όμιλό της.

Από την άλλη, η συμπαθέστατη Σενεγάλη θα ήθελε πολύ να ελπίζει ότι θα επαναλάβει το αντιαποικιακό θαύμα του Μουντιάλ του 2002, όταν κέρδισε την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, αλλά και δικιά της πρώην αποικιοκράτειρα Γαλλία με 1-0 και τελικά έφτασε ως τα προημιτελικά αποκλείοντας και τη Σουηδία – οι Γάλλοι κούνησαν μαντίλι από τον πρώτο γύρο.

Οι Σενεγαλέζοι σίγουρα δεν ξεχνάνε αυτήν την καυλωτική ποδοσφαιρική στιγμή, όπως φαίνεται και από την χτεσινή αφιέρωση στον ήρωα σκόρερ εκείνου του ματς που χάθηκε πρόωρα, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ:

 

Φυσικά, οι Σενεγαλέζοι δεν είναι με κανέναν τρόπο φαβορί, αλλά τα νοκάουτ είναι νοκάουτ, για να πούμε μια δικιά μας ποδοσφαιρική κοινοτοπία. Σε ένα ματς, όλοι μπορούν να ελπίζουν. Κουλιμπαλί εναντίον Χάρι Κέιν, Σισέ εναντίον Σάουθγκεϊτ και εμείς ποντάρουμε στην τάση της Αγγλίας να ζορίζεται όταν τα πράγματα σφίγγουν.

Best of internet