Quantcast

Κέντρα αποτοξίνωσης από το αλκόολ τα γήπεδα του Κατάρ, με τσάι θα την βγάζουν οι Βρετανοί

Υποχώρησε η FIFA στις πιέσεις του Κατάρ, χωρίς αλκόολ τα γήπεδα

THE NEWSROOM

18 Νοεμβρίου 2022

May i have a cup of tea please? Ίσως μιλάμε για την νο1 ερώτηση που θα βγαίνει από τα στόματα των Βρετανών οπαδών στους υπαλλήλους εστίασης του Κατάρ, ίσως μιλάμε και για το χειρότερο αναγκαίο κακό στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί η FIFA υποχώρησε στα «θέλω» της κυβέρνησης του Κατάρ κι έτσι σήμερα ανακοινώνεται ότι δεν θα επιτρέπεται το αλκοόλ ούτε στα γήπεδα.

Χθες υπήρξαν πιέσεις στην FIFA να κάνει πίσω και να απαγορευτεί η πώληση αλκοόλ στα γήπεδα, κάτι που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην Παγκόσμια ομοσπονδία καθώς έχει συμβόλαιο εκατομμυρίων με εταιρία ζυθοποιίας, που μέσα στους όρους είναι να πωλείται η μπύρα της στα γήπεδα του Μουντιάλ.

Εντός της ημέρας θα γίνει επίσημα η ανακοίνωση, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, με τους επισκέπτες να μπορούν να αγοράζουν μπύρα μόνο στην περίμετρο των σταδίων και έως τρεις ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, καθώς και μια ώρα μετά την ολοκλήρωση τους. Θα μπορούν να κάνουν κατανάλωση αλκοόλ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα υπάρχουν έξω από τα στάδια, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό πως απαγορεύεται στους επισκέπτες να μεταφέρουν αλκοόλ στο Κατάρ, ακόμη κι από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου.

Ακόμη, δεν θα μπορούν να ψωνίσουν αλκοολούχα ποτά ούτε στο μοναδικό κατάστημα ποτών της χώρας, στα περίχωρα της Ντόχα, όπου ξένοι κάτοικοι με άδειες μπορούν να αγοράσουν για οικιακή κατανάλωση. Mε λίγα λόγια το Μουντιάλ του Κατάρ θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση σε όσους πάσχουν από αλκοολισμό ή και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μην πας ποτέ στο Κατάρ.

Αλλά…αυτοί είστε!

Best of internet