Quantcast

Με το απόλυτο αίσθημα πληρότητας ξύπνησαν όσοι είδαν το χθεσινό ντέρμπι των αιωνίων

Ένα ισόπαλο ντέρμπι που θα μείνει στην ιστορία για το πρώτο, το δεύτερο και κυρίως το τρίτο ημιχρόνο του

THE NEWSROOM

7 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΟΣ! Απλά έπος. Κι αν για τους φίλους του Ολυμπιακού είναι αρκετά πικρό το αποτέλεσμα με τον τρόπο που ήρθε, η υπόλοιπη Ελλάδα υποκλίνεται σε μια ντερμπάρα από τα παλιά. Όπου ντερμπάρα, εννοούμε πρώτο ημίχρονο, δεύτερο ημίχρονο και φυσικά για επιδόρπιο τρίτο ημίχρονο. Όλα τα είχε εξάλλου το ντέρμπι των αιωνίων. Δραματικό φινάλε, αμφισβητούμενες φάσεις, δηλώσεις για αποχώρηση από το πρωτάθλημα κι ένα αποτέλεσμα που μοιράζει από ένα βαθμό σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Ένας Ολυμπιακός που μοιάζει να ξυπνάει από τον λήθαργο των προηγούμενων μηνών, ευνούχισε αγωνιστικά το τριφύλλι και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ντέρμπι. Ο Μπιέλ σκοράρει στο 84 για να πιστοποιήσει την ανωτερότητα των ερυθρόλευκων σε όλο το παιχνίδι και κάπου εκεί ξεκινάν οι ομορφιές. Παρόλο που ο Ολυμπιακός δείχνει οτι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρατήσει το σκορ ή και να το διευρύνει υπέρ του, έρχεται μια φάση στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων που θα συζητιέται για χρόνια.

Ο Άβιλα σε μια εντελώς ακίνδυνη φάση για τον Ολυμπιακό, βάζει άτσαλα τον αγκώνα του στο σώμα του Ιωαννίδη και ο διαιτητής καταλογίζει αρχικά φάουλ, που με την βοήθεια του VAR μετατρέπεται σε πέναλτυ, αφού η παράβαση έγινε εντός περιοχής. Το ματς γίνεται ροντέο, παίχτες και παράγοντες του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται έντονα και ο Σποράρ ευστοχεί από την βούλα για να δώσει το φιλί της ζωής σε έναν κατώτερο Παναθηναϊκό. Τελικό αποτέλεσμα 1-1.

Και κάπου εκεί, σταματάει το ενδιαφέρον για όσους θέλουν να παρακολουθούν απλά την μπαλίτσα τους και ξεκινάει το τρίτο ημίχρονο μόνο για τους ρομαντικούς εραστές της Σουπερλιγκάρας μας. Το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, τοποθείται μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κάνοντας λόγο για προσωπική του πρόταση περί αποχώρησης από το Πρωτάθλημα, λόγω κατάφορης διαιτητικής αδικίας για τους Πειραιώτες.

Ο Γιάννης Βρέντζος μιλώντας στην COSMOTE TV δήλωσε: «Αυτό που είναι ξεκάθαρο και αναδείχθηκε είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία.

Η ανοχή μας στην ανομία τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Μέχρι και ο ακραίος του τμήματος βόλευ του Ολυμπιακού, Σαλβαδόρ Ιντάλγκο, αναφερόμενος στο ντέρμπι «αιωνίων» του ποδοσφαίρου χαρακτήρισε τον Δανό Γιάκομπ Κέλετ, πουλημένο.

Αναλυτικά ανέφερε σε τιτίβισμά του τα εξής: «Ο διαιτητής ήταν πουλημένος! Πήγε στο VAR και δεν πήρε τη σωστή απόφαση! Απίστευτο! Τώρα ξέρω γιατί παίρνω κίτρινη κάρτα σε κάθε αγώνα! Δεν αφήνουν τους παίκτες να παίξουν, θέλουν απλώς να επηρεάσουν τους αγώνες. Κακές διαιτητικές αποφάσεις».

 

Από την άλλη πλευρά,  με το που τελείωσε το μεγάλο ντέρμπι , ζήτησαν από το πέταλο  την βοήθεια των ανθρώπων του γηπέδου, καθώς ένας φίλαθλος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Άμεσα πήγε φορείο εκεί προκειμένου να μεταφέρει τον φίλαθλο του «τριφυλλιού». Προφανώς πάνω στην πίεση της στιγμής και της εξέλιξης του αγώνα, ο άτυχος φίλος του Παναθηναϊκού αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Του ευχόμαστε περαστικά και σιδερένιος.

 

Best of internet