Quantcast

Δε θα γίνουν τελικά ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας οι ΠΑΟΚτζήδες, άκυρη η απεργία των εργαζομένων

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα καταφέρουν να βρεθούν στη Μασαλία για το ματς με την ομώνυμη ομάδα

THE NEWSROOM

5 Απριλίου 2022

Δεν είμαστε σίγουροι αν προλάβατε να δείτε την αρχική ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Δηλαδή, αυτή που απειλούσαν/υπόσχονταν ότι αν χρειαστεί θα αναλάβουν οι ίδιοι τον ρόλο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν με αεροπλάνο στην όμορφη Μασσαλία. Πως μπορεί όμως να φτάσαμε σε μια τέτοια συζήτηση;

Το στόρι είναι το εξής: Αύριο είναι η γενική απεργία που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οπότε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να απεργήσουν. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από την γενική συνέλευση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) και σήμαινε ότι αύριο 4 Απριλίου 2022, δε θα πέταγε κανένα αεροπλάνο στην Ελλάδα.

Meanwhile, ο ΠΑΟΚ παίζει με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και (κατά τα λεγόμενά τους τουλάχιστον) 3500 παοκτζήδες είναι έτοιμοι να γνωρίσουν τις ομορφιές της Νότιας Γαλλίας. Έτσι, έβγαλαν οργισμένη ανακοίνωση που ζητούν να δουλέψουν έστω κάποιοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ κάλεσαν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Αυτή είναι η περίφημη ανακοίνωση:

«Tέτοιο φιάσκο, τέτοιο σκάνδαλο δεν έχει ξαναγίνει. Ενώ ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται την Πέμπτη στη Μασσαλία για τα προημιτελικά του Conference League και θα ΕΧΕΙ στο πλευρό του 3500 οπαδούς του αποφασίζουν για πρώτη φορά στα χρονικά να απεργήσουν για 24 ώρες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η απεργία τους κρίνεται νόμιμη από τα ελληνικά δικαστήρια γεγονός που δεν έχει προηγούμενο.

Όλοι γνωρίζατε ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία πετάνε 3500 ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ για τη Γαλλία, όλοι γνωρίζετε ότι είναι ένας κλάδος που είναι πολύ δύσκολο να απεργήσει ολοκληρωτικά. Όταν απεργούν οι γιατροί στα εφημερεύοντα νοσοκομεία υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων δεν πεθαίνει ο κόσμος επειδή απεργούν οι γιατροί. Όλοι έχουν δικαίωμα στην απεργία αλλά κάποιοι τομείς δουλεύουν με μειωμένο προσωπικό σε οποιαδήποτε περίπτωση.

ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ, ο ΠΑΟΚ θα έχει το λαό στο πλευρό του για να πάρει την πρόκριση. Έχουμε κλείσει αεροπλάνα, έχουμε κλείσει ξενοδοχεία, έχουμε αγοράσει τα εισιτήρια του αγώνα. Εμείς θα γίνουμε στην τελική οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τα αεροπλάνα θα πετάξουν. Καλούμε όλο το λαό του ΠΑΟΚ αύριο στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 5 το απόγευμα. Την πρόκριση θα την πάρουμε ΕΜΕΙΣ.»

Τελικά, μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Σίμος, μέλος του ΔΣ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, το δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη:

«Μόλις βγήκε επίσημα απόφαση από το δικαστήριο ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη, χωρίς να έχουμε ακόμη το σκεπτικό. Αυτό αφορά εμάς, η αγωγή είχε γίνει από το κράτος προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η απεργία κρίθηκε παράνομη. Οπότε οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά σαν να μην συνέβη τίποτα.»

Όχι ότι δε θα είχε ενδιαφέρον να καθοδηγηθεί ένα αεροδρόμιο με συνθήματα, αλλά μάλλον είναι πιο απλό αυτό που θα γίνει τώρα.

Best of internet