Quantcast

Kάτι εξέχει από τα παντελόνια των ΑΕΚτζήδων, ξεκινάει η τοποθέτηση χλοοτάπητα και πάπαλα το γήπεδο

ΑΕΚ με σύγχρονο χόρτο σε βλέπω σαν την Πόρτο

THE NEWSROOM

11 Μαρτίου 2022

Το όνειρο γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα και παίρνει σάρκα και οστά. Η ΑΕΚ μπορεί να απογοητεύει με τις εμφανίσεις της στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνει είκονα διάλυσης στα τελευταία παιχνίδια, ειδικότερα στα ντέρμπι, όμως το φάρμακο για την αγωνιστική κατάθλιψη είναι ένα και αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο επιδραστικό.

Το υπό ανέγερση γήπεδο φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως με την τοποθέτηση του υπερσύγχρονου χλοοτάπητα που θα γίνει άμεσα, θα είναι έτοιμο ώστε να ξεδιπλώσει τις επιθετικές του αρετές ο Πέτρος Μάνταλος και να στείλει τους οπαδούς της μοναχοκόρης στα ουράνια ο κέρβερος Τσιντώτας.

ANAΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ:
Τελευταίο βήμα; Ο χλοοτάπητας! ⚽️
Στο τελικό στάδιο κατασκευής του βρίσκεται το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η κατασκευή του χλοοτάπητα!
Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι ένας από τους πιο σύγχρονους στην Ευρώπη, με υβριδικό χλοοτάπητα σε πλήρως αμμώδες υπόστρωμα, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.
Για πρώτη φορά σε ελληνικό γήπεδο θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα LED που θα υποβοηθούν την ανάπτυξη του χλοοτάπητα και θα τον θερμαίνουν με υπέρυθρες ακτινοβολίες, ενώ ειδικοί ανεμιστήρες θα δροσίζουν τον αγωνιστικό χώρο τους θερμούς μήνες.
Εκτός της πρωτοποριακής τεχνολογίας στις υποδομές του χλοοτάπητα, υπάρχει σαφής κατεύθυνση ώστε ο αγωνιστικός χώρος να έχει το μικρότερο δυνατό ανθρακικό και υδατικό αποτύπωμα. Έτσι μεταξύ άλλων θα εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα καταγραφής αγροτομετεωρολογικών δεδομένων που θα βασίζεται στην καταγραφή δεδομένων από πλέγμα αισθητήρων που θα καταγράφουν εδαφική υγρασία, ηλιακή ακτινοβολία, υγρασία φύλλων, ταχύτητα ανέμου, βροχόπτωση και ατμοσφαιρική υγρασία. Η ακριβής καταγραφή των θερμοκρασιών θα βοηθήσει στην καταγραφή ημεροβαθμών για την πρόβλεψη ασθενειών ώστε η αντιμετώπιση να γίνεται με τον πιο φυσικό τρόπο.
Η άρδευση θα γίνεται μέσω μια γιγάντιας δεξαμενής που θα συσσωρεύει βρόχινο και αποστραγγιστικό νερό το οποίο κατόπιν φίλτρανσης θα συμπληρώνει την βασική άρδευση σε ποσοστό περίπου 30% ετησίως.
Ο σχεδιασμός ήταν πολύμηνος, λεπτομερής και δύσκολος αλλά είναι πια έτοιμο το κάθε βήμα. μέχρι την τελική παράδοση του έργου!

Αλλά…αυτό θα είναι το καμάρι της Φιλαδέλφειας!

Best of internet