Quantcast

Για το θάνατο του 19χρονου, ο Ηρακλής τα είπε όλα με μια εικόνα

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης “είπε” το μόνο που αξίζει να ειπωθεί σήμερα

THE NEWSROOM

1 Φεβρουαρίου 2022

Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσει κανείς σε αυτή την ιστορία. Οι κλισέ εκφράσεις για ανεγκέφαλους ή οι εκτός τόπου και χρόνου ερμηνείες για οπαδική βία είναι από τα πιο ανυπόφορα πράγματα που μπορεί κανείς να ακούσει αυτή τη στιγμή. Ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός, φίλαθλος του Άρη, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από άτομα που με βάση τα συμφραζόμενα, φέρονται να ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα ατόμων επιτέθηκαν σε αυτόν και στην παρέα του με φονικά εργαλεία αφού πρώτα τους ρώτησαν τι ομάδα είναι.

Η ΕΛΑΣ έκανε κάποιες προσαγωγές και η υπόθεση ίσως καταλήξει σε καταδίκες. Το σίγουρο είναι ότι ο 19χρονος Αλκιβιάδης δε θα επιστρέψει στη ζωή. Δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα με δράστες κάποιους οπαδούς κάποιας μεγάλης (ή και μικρής) ομάδας. Αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν πιο τραγική από ποτέ. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό, όπως φαίνεται κι από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ:

«Σύσσωμοι, ο ΑΣ, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του οπαδού του Άρη και πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας. Η κοινωνία, η πόλη μας και η χώρα δεν μπορούν να ανεχθούν θανάτους νέων ανθρώπων με πρόσχημα τις οπαδικές προτιμήσεις.

Ως ένας Σύλλογος που πενθεί για τραγικούς θανάτους νέων ανθρώπων, θρηνούμε κάθε αντίστοιχη απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Α.Σ. ΠΑΟΚ
ΠΑΕ ΠΑΟΚ
ΚΑΕ ΠΑΟΚ»

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής επέλεξε μια άλλη οδό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δημοσίευσε στα social media της το εξής απλό: Το σήμα της με τα χρώματα του Άρη σε μαύρο φόντο. Δε χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο, εδώ που τα λέμε.


Φτάνει πια.

Best of internet