Quantcast

Τώρα είναι κάβουρας ρε χέιτερς; Η ΑΕΚ έφαγε 1.5 μύριο ποινή από την UEFA για παραβίαση του FFP

Το χουβαρντιλίκι του Τίγρεως αναμένεται να πληρώσει η ΑΕΚ

THE NEWSROOM

3 Δεκεμβρίου 2021

Tα σχολιάνα του έχει ακούσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ το 2014, όχι φυσικά για τον τρόπο διαχείρισης του club, ούτε για το όραμα που θα δώσει σε ομάδα και οπαδούς με το χτίσιμο του νέου γηπέδου. Ο λόγος για τον οποίο οι οπαδοί της Ένωσης διαχρονικά έχουν τα παραπονάκια τους από τον ‘Τίγρη’ είναι επειδή δεν βάζει λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα αγωνιστικά της ΑΕΚ.

Κι όμως, παρόλο που τον συνοδεύει η ρετσινιά του κάβουρα και τα Memes δίνουν και παίρνουν σε γνωστό διαδικτυακό καφένειο, ο ισχυρός άντρας της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, όχι μόνο έβαλε βαθιά την τσέπη ώστε να ενισχύσει το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ φέτος, αλλά όπως φαίνεται θα πληρώσει το χουβαρντιλίκι του με ένα υψηλό πρόστιμο.

Πιο συγκεκριμένα η UEFA μοίρασε καμπάνες στις Ευρωπαϊκές ομάδες και ανάμεσα σε αυτές είναι η ΑΕΚ. Ο λόγος; Η Ενωση δε συμμορφώθηκε με τους κανόνες του FFP και το πρόστιμο δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Ο φάκελός της εξετάστηκε λεπτομερώς και το υπεύθυνο τμήμα της Ομοσπονδίας αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με την ΑΕΚ. Τι αναφέρει η συμφωνία;

Η ΑΕΚ θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξει περαιτέρω παρακράτηση του 10% από τα έσοδα που δικαιούται να λάβει ο σύλλογος από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Αν μελλοντικός έλεγχος εντοπίσει ανάλογες παραβιάσεις, τότε δεν θα υπάρξει παρακράτηση και η ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Αυτός ο κανόνας αναστολής ισχύει για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Τώρα είναι καλός ο Κάβουρας χέιτερς;

Best of internet